Libertatea mass-media şi viaţa privată, dezbătute la Internet Law Summer School  

Afis_Internet_Law_Summer_SchoolStudenții Facultății de Drept se pot înscrie la cea de-a IV-a ediție a Școlii de Vară organizată de ELSA Iași (European Law Students Association) în perioada 17 – 24 august. Tema acestei ediții Internet Law Summer School este „Libertatea mass-media şi viaţă privată”. Proiectul de tradiție ajunge în acest an la nivel internațional și se va desfășura la Iași pentru prima dată.

Înscrierile se fac pe site-ul http://internetlaw.elsa.ro/registration unde vor fi publicate periodic detalii privitoare la proiect, inclusiv deadline-ul pentru înscrieri. Criteriile de selecție sunt reprezentate de răspunsurile pe care aplicanții le furnizează prin formular, accentul fiind pus pe activitățile de voluntariat și cele extracuriculare în general.

Participanții, studenți ai facultăților de drept din toată Europa, membri ELSA, dar și studenți din afara asociației, vor avea parte de un program academic ce va cuprinde atât o parte teoretică sub formă de dezbateri, prelegeri susţinute de diferiţi speakeri din domeniu, de talie naţională şi internaţională, dar şi o parte practică, prin organizarea unui proces simulat, având la bază un caz concret privind exercitarea abuzivă de către mass-media ce are ca scop lezarea demnităţii şi reputaţiei profesionale prin articole sau reportaje.

Internet Law Summer School urmăreşte să îmbogăţească informaţiile şi cunoştintele participanţilor cu privire la libertatea mass-media și viața privată, reliefându-le participanților cadrul juridic și răspunzând astfel unui interes crescând al studenţilor preocupați de acest subiect.

AICI vei afla mai multe informații.

Leave a Reply

Your email address will not be published.