Libertate – carte publicată de un student al Facultății de Litere

Prin Libertate, Lucian Varga, student al Facultății de Litere, ne introduce în lumea femeii care luptă, cade, se ridică și merge mai departe.  În cele 210 pagini ale cărții, protagonista Emma Chance ne prezintă haute couture-ul vieții ei într-un amalgam de obstacole, satisfacții, eșecuri și împliniri. Viața ei este văzută din două perspective. Prima este viața din fața reflectoarelor, blițurilor și a defilării, pe unde o gamă restrânsă de manechine: Ellie, Sarah și Alexandeer ajută la conturarea portretului ei fizic și a doua este viața din spatele scenei, viața de dincolo de cabinele de machiaj, viața din camera unde alături de Carol, jurnalul ei, se pierde în introspecție. Prototip al femeii moderne, Emma își conduce viața sub deviza libertății pe care ne-o înfățișează in diferite culori, texturi și linii. Dacă libertatea o ghidează în fiecare zi spre succes, tot ea îi pune și capăt arătând-o pe Emma în final gata să o ia de la capăt pe o alta pasarelă, alături de alte manechine, culori și stiluri.

 

Interviu cu autorul


Cui i se adresează cartea ?

Cartea se adresează tinerilor, oamenilor care doresc o schimbare în viața lor, oameni care sunt capabili să conștientizeze că astăzi banii nu reprezintă nimic pe lângă valorile spirituale pentru care oamenii suferă și pentru cei ce consideră sfârșitul lor pământesc ca pe o ultimă etapă din existența lor. E ușor de inteles că viata este complexă și ne oferă uși de scăpare dar important e să știm cum să le deschidem și să alegem cele mai bune oportuninăți pentru noi. Eu nu sunt în măsura să ofer sfaturi, eu ofer exemple și situații de viață. Vreau ca tinerii să citească această carte și să rămână în minte cu acel “ceva” care să îi facă să reflecte asupra lucrurilor cu adevărat importante în viață. Restul e efemer.

Care este tema cărții și ce te-a inspirat în scrierea ei?

Aș spune că tema întregii cărți este condiția umană și m-au inspirat oamenii care mă înconjoară și situațiile neprevăzute prin care ei trec. Nu este vorba nici de religie și nici de filosofie, este pur și simplu viziunea mea despre o lume ideală în care oamenii pot trăi în armonie cu ei înșiși. Este o carte care te poate duce pe cele mai înalte culmi ale imaginației, te face să atingi cele mai idealiste visuri dar, în același timp, te aduce lin cu picioarele pe pământ.

Cu ce personaj te identifici?

Din punct de vedere psihologic mă identific cu personajul principal pentru că avem anumite concepții de viață comune și medităm asupra vieții continuu.

 

Ce e important pentru un tânăr scriitor?

E important sa fie apreciat și să realizeze că scrie pentru public dar asta nu înseamnă să-și pierdă personalitatea pe parcurs. Cartea trebuie sa te reprezinte ca autor.

 

Ce ar trebui să înțeleagă cititorul din cartea ta ?

Cititorii ar trebui să conștientizeze că  fericirea vine din lucruri mărunte și dacă noi nu încercăm să ne construim o viață frumoasă, nimeni nu o va face pentru noi. Nu trebuie să așteptăm lucruri mărețe sau minuni de la alți oameni. Noi suntem stăpâni pe viitorul nostru și uneori surprizele pe care el ni le oferă fac parte din frumusețea lui.

10 Comentarii la "Libertate – carte publicată de un student al Facultății de Litere"

 1. Florin Morosan   16/05/2011 at 2:53 pm

  Bravo Lucian şi baftă cu cartea.
  Când o să am ocazia, o s-o citesc şi eu, pare interesantă.

 2. Dragos   17/05/2011 at 1:55 pm

  Unde putem cumpara cartea? De la ce editura este?
  Mult succes!

 3. Ioana   17/05/2011 at 2:10 pm

  unde pot gasi cartea?:D

 4. Ella   17/05/2011 at 6:19 pm

  Hmm parca am vazut-o si la noi la tipografie la tiraj 😀

 5. Human   18/05/2011 at 2:12 am

  Ella, o aveti de vanzare? 🙂 Cat costa?

 6. ella   19/05/2011 at 7:06 pm

  felicitari Lucian !!:)

 7. Geo   19/05/2011 at 7:37 pm

  Felicitari Lucian!!! din partea Georgianei, colega de la sp 😉

 8. Madlen   20/05/2011 at 1:18 am

  abia astept sa o citesc! felicitari lucian si sper ca vor exista si altele si acesta e doar inceputul!

 9. Luci   20/05/2011 at 3:06 pm

  Georgiana, multumesc frumos! >:D<

 10. Luci   20/05/2011 at 3:06 pm

  Multumesc! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published.