Ce faci după ce eşti admis?

bucurie_micTe bucuri


platestiPlăteşti taxa de înmatriculare – 40 de lei, dacă ai intrat pe locuri de la buget.


Plăteşti o treime din taxa de şcolarizare, dacă ai fost admis pe locuri cu taxă. (În cazul în care, în urma redistribuirii locurilor, vei ajunge să ocupi un loc finanţat, taxa ţi se va returna)


semneziSemnezi o delcaraţie pe proprie răspundere până la data limită prevăzută de facultate şi completezi dosarul de admitere cu actele în orginal. Dacă nu semnezi acest document şi nu plăteşti taxele aferente, îţi vei pierde locul şi vei fi considerat respins.


Consultă tabelul de mai jos cu perioadele de confirmare a locurilor şi încheiere a contractelor de studii.

Facultatea Perioada
Biologie 23-29 iulie, inclusiv sâmbătă şi duminică
Chimie 22-30 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică
Drept 22-28 iulie, inclusiv sâmbătă şi duminică
Economie şi Administrarea Afacerilor 23-29 iulie, inclusiv sâmbătă şi duminică
Educaţie Fizică şi Sport 22-31 iulie: achitarea taxelor pentru ocuparea locurilor la buget şi taxă şi semnarea declaraţiei pe propria răspunere
Filosofie 24-31 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică
Fizică 22-28 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică
Geografie şi Geologie 20 – 30 iulie
Informatică 20-24 iulie, 27 iulie
Istorie 22-28 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică
Litere 21-30 iulie, fără ziua de duminică
Matematică 21-30 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică
Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei 20-25 iulie
Teologie Ortodoxă în curs de actualizare
Teologie Romano-Catolică 22-30 iulie, fără zilele de sâmbătă şi duminică





Ce mai prevede metodologia de admitere


Admiterea se face strict în ordinea descrescătoare a mediilor generale (sau a numărului de puncte) obţinute de candidaţi, în funcţie de sistemul de selecţie si departajare stabilit de fiecare facultate si în ordinea opţiunilor depuse la înscriere, în limita numărului de locuri pentru care se organizează concursul.


Candidaţii declaraţi admisi la una sau mai multe facultăţi/domenii din Universitatea „Al. I. Cuza” au obligaţia să-si precizeze opţiunea pentru un singur domeniu sau un grup de domenii (unde este cazul), conform calendarului stabilit de fiecare facultate.


Candidaţii declaraţi admisi pe locurile subvenţionate de la buget au obligaţia de a depune, conform calendarului stabilit de facultate, dosarul cu actele în original, de a semna o declaraţie pe propria răspundere si de a achita taxa de înmatriculare care este de 40 lei noi.


Candidaţii admisi pe locurile cu taxă au obligaţia să achite, conform calendarului stabilit de fiecare facultate, cel puţin 30% din taxa de scolarizare pentru semestrul I al anului universitar 2008 – 2009. După acest termen, vor fi declaraţi respinsi candidaţii care nu au depus dosarul cu actele în original, care nu au semnat declaraţia pe propria răspundere si nu au achitat taxele menţionate mai sus. Locurile eliberate de acesti candidaţi vor fi ocupate de următorii candidaţi care îndeplinesc condiţiile de admitere, sau vor fi scoase la concurs într-o nouă sesiune. Candidaţilor admisi pe locurile cu taxă nu li se percepe taxă de înmatriculare, aceasta fiind inclusă în taxa de scolarizare.


Candidaţilor admisi cu taxă care renunţă la scolarizare în termen de 5 (cinci) zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere, li se va reţine 10% din taxa de scolarizare pentru semestrul I. Dacă cererea de retragere se va face după depăsirea termenului de cinci zile de la semnarea declaraţiei pe propria răspundere, dar înainte de începerea celei de a doua sesiuni de admitere, candidaţilor li se va reţine 15% din taxa de scolarizare pentru semestrul I. Celor care se retrag după începerea celei de a doua sesiuni de admitere, dar înainte de începerea anului universitar, li se va reţine 20% din taxa de scolarizare pentru semestrulI.


Eventualele contestaţii se depun în maxim 48 de ore, începând cu data si ora afisării rezultatelor sesiunii de admitere. Rezultatul contestaţiilor se comunică în cel mult 2 zile după încheierea termenului de depunere a acestora.

Contestaţiile se pot aproba numai în limita locurilor finanţate de la buget, alocate facultăţii respective, sau pe locuri finanţate din resurse proprii fiecărei facultăţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.