Workshop metodologic „Romanul memoriei în postcomunism” la Casa Muzeelor

Departamentul de Științe Socio-Umane din cadrul Institutului de Cercetări Interdisciplinare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită la workshopul metodologic Romanul memoriei în postcomunism. Evenimentul va avea loc vineri, 3 noiembrie 2023, ora 14.00 la Casa Muzeelor, str. Vasile Alecsandri nr. 6, Sala de conferințe (parter).

Workshopul este organizat în cadrul proiectului PN-III-P1-1.1-TE-2021-1429 Romanul memoriei în postcomunism: subgenuri, generații, rețele transnaționale (MEMORO), finanțat de Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării prin PNCDI III și își propune:

· crearea unui spațiu de discuție între cercetători, scriitori și studenți preocupați de problema memoriei recente

· explorarea unor practici literare și de cercetare vizând narativizarea memoriilor plurale ale (post)comunismului și modurile în care acestea pot fi studiate

· circumscrierea unor principii conștiente pentru analiza romanului memoriei, care să faciliteze o abordare multidirecțională și incluzivă a literaturii contemporane

Invitații sunt prozatori contemporani, precum și cercetători de la UAIC, UBB și de la Institute ale Academiei Române din București și Cluj, membri în echipa proiectului MEMORO.

Partenerul evenimentului este Muzeul Național al Literaturii Române Iași.