Seară de film franco-german: „Copilot – Lumea va fi una diferită”

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez din România la Iaşi vă invită joi, 2 februarie 2022, începând cu ora 18.00, la o nouă seară de film franco-german, la Palatul Braunstein, spaţiul de la Cupolǎ.

Va fi prezentat filmul Copilot – Lumea va fi una diferităo coproducție franco-germană, realizată de canalul european de televiziune ARTE. Pelicula a fost desemnată Cel mai bun film din competiția de lungmetraj al Festivalului de Film Lucca 2021 și a fost distins și cu Premiul Publicului. În același an a fost nominalizat la Premiul publicului Panorama la Berlinale 2021 și la Premiul German de Film.

 

Sinopsis:

Când Asli, o studentă strălucită la medicină, îl întâlnește pe carismaticul Saeed la mijlocul anilor ’90, se îndrăgostesc la prima vedere. Deși mama ei este împotriva relației, cei doi studenți se căsătoresc în secret într-o moschee din Hamburg și promit să păstreze secretele unul altuia. Împreună par să aibă un viitor promițător în fața lor, până când Saeed ia o decizie, care nu numai că spulberă visele lui Asli, ci zguduie întreaga lume din temelii.

Un film despre iubire, dar și despre explorarea diferențelor culturale, despre adevăr și credință, încredere și iluzie.

Intrarea liberă.

Film cu subtitrare în limba română

Eveniment organizat de Centrul Cultural German şi Institutul Francez din România la Iaşi, în colaborare cu Muzeul Municipal Regina Maria Iași și cu sprijinul Goethe-Institut.