Studenții UAIC sunt invițați să se înscrie la Unihack

Unihack este un hackaton internațional ce se va desfășura în perioada 20-22 noiembrie în mediul online.

Concursul este dedicat studenților și elevilor de liceu, reprezentând o oportunitate educațională excelentă pentru aceștia. Ei vor avea ocazia sa-și testeze și îmbunătățească abilitățile de programare, sub îndrumarea unor mentori experimentați care le vor sta la dispoziție. Grupați în echipe de maxim 5 persoane, participanții vor avea la dispoziție 48 ore pentru a concepe și implementa soluții software sau hardware pentru probleme civice. Cele mai bune proiecte pot câștiga premiile oferite de sponsori sau premiul cel mare, în valoare de 2000 euro.

Pe lângă partea de programare efectivă, vor fi și alte numeroase activități, challenge-uri și alte surprize, dar și sesiuni de conferințe și workshop-uri susținute de traineri și speakeri internaționali, care vor aborda atât teme tehnice, cât și de interes civic sau antreprenoriat.

Evenimentul este organizat de Liga AC cu sprijinul Universității Politehnica Timișoara, Ambasadei Franței în România, Institutul Francez din România și a multor alți sponsori și parteneri.

Înscrierile se pot face pe site-ul oficial, unde puteți găsi și informații suplimentare despre eveniment. Nu se percepe taxă de participare.