Student al Facultății de Informatică, câștigătorul bursei „Sfântul Dumitru”

Denis Andrei BANU, student în anul al III-lea la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași este câștigătorul bursei „Sfântul Dumitru”, oferită de UAIC şi prof. univ. dr. Dumitru OPREA, rector al UAIC în perioada 2000-2008. Această bursă se acordă în fiecare an, începând cu anul 2010, ca o recunoaștere a excelenţei pe plan academic, a performanței în cadrul competițiilor științifice studențești şi a implicării sociale a studenţilor Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Printre performanțele obținute în ultimii ani de studentul Denis Andrei BANU, apreciate de comisia de evaluare, se numără:

  • Locul I la DEIK – concurs internațional algoritmică, University of Debrecen, Ungaria, 2019;
  • Premiul III la KPI-Open – concurs internațional de algoritmică, National Technical University of Ukraine, “Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute”, Kiev, Ucraina, 2019;
  • Medalie de argint – SEEMOUS – Olimpiada Sud-Est Europeană de Matematică pentru Studenți, Devin, Bulgaria, 2019;
  • Locul 10 (100 echipe participante) – etapa Sud-Est Europeană a concursului de algoritmică și programare SEERC, Universitatea Politehnică din București;
  • Locul I – etapa națională a concursului de algoritmică și programare ICPC (RCPC), 2019;
  • Medalie de bronz (2018), medalie de aur (2019) la Olimpiada Online de Matematică MO-Ariel, secțiunea Blitz, Israel;
  • Locul I în 2019 și 2018 –  la concursul Catalysts Coding Contest 2019, Regiunea Iași.

În viitor, câștigătorul bursei „Sfântul Dumitru” își dorește să continue studiile universitare la UAIC și să se califice în finala mondială a prestigiosului concurs de algoritmică și programare ICPC, reprezentând Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Pentru bursa „Sfântul Dumitru” au mai concurat alți patru studenți de excepție ai Universității: Teodor DAVID și Ana Maria PRICOP de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Marian Codrin CREȚU – Facultatea de Informatică și Toma GANIA – Facultatea de Litere și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Comisia de evaluare a fost formată din: prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, prof. univ. dr. Dumitru OPREA, fondatorul premiului, stud. Ștefan-Răzvan BĂLĂUCĂ, câştigătorul bursei „Sfântul Dumitru” în anul 2019 și stud. Andrei Alexandru SOLOMON, reprezentantul studenţilor în Biroul Senat al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.