Studenți de la FEAA se alătură Comisiei Europene în campania de educare și conștientizare a tinerilor privind efectele negative ale muncii nedeclarate

Iniţiativa studenţească de a realiza o campanie de educare și conștientizare privind efectele negative ale muncii nedeclarate, dedicată tinerilor, vine ca urmare a discuțiilor legate de diferite probleme economice și sociale în cadrul orelor de profil de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor din Iaşi.

Campania #Students4FairWork îşi doreşte să încurajeze studenţii şi în general tinerii să îşi cunoască drepturile şi să înţeleagă de ce este mai bine să își declare veniturile. Scopul campaniei este de a-i aduce pe tineri mai aproape de beneficiile muncii declarate (precum: asigurări sociale, de sănătate, posibilitatea de a demonstra experiența de muncă etc.), de a le face cunoscute drepturile prevăzute în Codul Muncii şi astfel, de a-i determina să încurajeze, la rândul lor, un comportament responsabil.

#Students4FairWork se alătură campaniei Comisiei Europene #EU4FairWork, prima campanie despre beneficiile muncii declarate desfășurată la nivel european prin intermediul Platformei Europene de Combatere a Muncii Nedeclarate şi cu participarea Autorității Europene a Muncii. Prin această inițiativă studențească se dorește dezvoltarea unei comunități unde studenţii pot interacţiona şi pot învăţa lucruri utile pentru viitoarea carieră.

Mai multe detalii  despre această inițiativă puteți afla aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.