Comisia Europeană lansează competiția Youth4Regions pentru tineri jurnaliști

Youth4Regions este programul Comisiei Europene care are scopul de a familiariza studenții la jurnalism și tinerii jurnaliști cu acțiunile Uniunii Europene la nivelul regiunilor.

Pentru a participa la competiție, participanții trebuie să manifeste interes pentru ceea ce face politica regională a UE în regiune, să aibă istoric în jurnalism (să fie studenți sau să aibă până la 2 ani de experiență de la absolvire) și să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 30 ani.

În vederea înscrierii la competiție, participanții sunt invitați să trimită un scurt articol (400-1000 de cuvinte) sau un scurt reportaj video (2-3 minute) în care să fie prezentat un proiect la alegere co-finanțat prin intermediul Fondului European de Dezvoltare Regională (inclusiv Interreg) sau prin Fondul de Coeziune.

Termenul limită de transmitere a aplicațiilor este 13 iulie 2020.

Câștigătorii vor fi invitați la Bruxelles pentru a participa la Programul Youth4Regions în perioada desfășurării Săptămânii Europene a Regiunilor, eveniment preconizat să aibă loc în perioada 11-16 octombrie 2020. Pentru câștigători cheltuielile de transport și cazare vor fi acoperite de Comisia Europeană.

Informații suplimentare, inclusiv formularul de înscriere și condițiile de participare sunt disponibile aici

Leave a Reply

Your email address will not be published.