Un bursier Fulbright Junior din Minnesota – USA susține cursuri remediale de Sintaxă pentru studenții Facultății de Litere la Centrul de Învățare al UAIC

Miercuri, 4 martie 2020, a avut loc prima întâlnire remedială pentru cursul de Sintaxa limbii engleze. Desfășurată la Centrul de Învățare al UAIC, activitatea face parte din oportunitățile Centrului, care are ca scop principal sprijinirea studenților în depășirea obstacolelor întâlnite în parcursul educațional universitar. Elliot Schwartz, bursier Fulbright Junior, a identificat cele mai frecvente probleme cu care se confruntă studenţii, a oferit explicații suplimentare care să faciliteze înțelegerea noțiunilor și le-a consolidat prin exemple și exerciții.

I’ve greatly enjoyed the opportunity to teach courses at the Learning Center. I think it’s incredibly important for students to have a comfortable space outside the classroom to ask questions, express their ideas, and engage intellectually. The learning center fills precisely this role. On a more personal level, I’ve loved syntax since my first class at university and I hope to pass on some of this fascination to my classes. There’s nothing better as a teacher than sharing the joy you find in a subject and seeing that joy reflected back by your students.” „Mi-a plăcut foarte mult că mi s-a oferit oportunitatea de a preda cursuri la Centrul de Învăţare. Cred că este extrem de important ca studenţii să beneficieze de un spaţiu care să le ofere confort în afara sălii de curs, pentru a pune întrebări, a-şi exprima ideile şi a se angaja din punct de vedere intelectual. Centrul de Învăţare îndeplineşte exact acest rol. Într-o notă personală, aş vrea să spun că iubesc sintaxa încă de la primul curs pe care l-am avut la universitate şi sper să transmit o parte din această fascinaţie studenţilor cărora le predau. Nu exită nimic mai bun pe lume pentru un profesor decât a-şi comunica bucuria pe care o are atunci când se ocupă de obiectul predat şi atunci când şi-o vede oglindită de bucuria pe care o au la rândul lor studenţii.”– declară Elliot Schwartz, bursier Fulbright Junior.

„Consider că această activitate remedială este extrem de utilă studenților noștri, care au găsit în persoana lui Elliot Schwartz un îndrumător ideal, un profesor deschis și apropiat, atent la toate nevoile de dezvoltare ale fiecăruia dintre ei.” (Conf. dr. Dana Bădulescu, prodecan al Facultății de Litere și coordonatorul Facultăţii pentru activităţile de îndrumare și sprijin organizate la Centrul de Învăţare al UAIC).

Studenții au fost extrem de încântați de oportunitatea oferită. „Activitatea a fost utilă pentru că Elliot a ținut cont de modalitățile tuturor de a învăța și a încercat să explice pe înțelesul tuturor informațiile de bază specifice sintaxei. A fost deschis la întrebări și sugestii și a încercat să acorde importanță problemelor fiecărui student în parte.”  (Ecaterina Vîlcu, studentă în anul al II-lea, Facultatea de Litere).

„Mi-a plăcut mult activitatea, în principiu pentru că, pe lângă faptul că a fost educativă, nu am simțit presiunea unui curs obișnuit. Am apreciat faptul că a ales o abordare a sintaxei similară cu cea a profesorului de la curs și în felul acesta a soluționat multe dintre dilemele mele.” (Ancuța Ioana Țifrea, anul al II-lea, Facultatea de Litere).

În afară de activităţile remediale, Elliot Scwartz, împreună cu alţi colegi de la Catedra de Engleză (conf. dr. Teodora Givirigă, prof. dr. Ştefan Colibaba, conf. dr. Laura Cuţitaru, lect. dr. Oana Cogeanu, lect. dr. Sorina Postolea), vor oferi și cursuri de nivel avansat pentru studenţii cu specializarea limba şi literatura engleză. Următorul curs, pe tema ”Advanced tense and aspect combinations …and not only!” va avea loc la Centrul de Învățare al UAIC (Casa Miclescu, în spatele corpului B) pe data de 11 martie 2020, de la ora 10.

-Together We Make a Difference! –

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.