Prezentarea volumului „Studii lingvistice aplicate de pragmatică, retorică și sintaxă a limbii române vorbite actuale”, joi, 11 iulie, la Suceava

Joi, 11 iunie 2019, de la ora 12.10, în Aula din corpul E al Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, va avea loc prezentarea volumului Studii lingvistice aplicate de pragmatică, retorică și sintaxă a limbii române vorbite actuale, coordonat de Luminița Hoarță Cărăușu, profesor universitar doctor la Catedra de limbă română şi lingvistică generală, din cadrul Facultății de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Invitații care vor prezenta lucrarea, alături de coordonatoare, vor vor fi prof.univ.dr. Rodica Nagy, directorul Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Alice Iuliana Roșu, lector universitar doctor la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Prezentarea are loc în cadrul celei de-a IX-a ediții a Conferinței Discurs critic și variație lingvistică care are loc în perioada 11-12 iulie 2019 la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, având pe generic tema Restituiri. Analiza și interpretarea textelor „uitate”. Conferința se desfășoară în baza acordului interinstituțional cu Republica Moldova, Ucraina și Franța (cu universități împreună cu care se derulează masterate și doctorate în co-tutelă), precum și prin implicarea Universității din Pisa și a Asociației pentru studii filologice Akademos.

Volumul prezentat include lucrări ştiinţifice teoretice de pragmatica lingvistică aplicată, retorică lingvistică aplicată şi de sintaxa limbii vorbite, având ca bază volumul Corpus de limbă română vorbită actuală nedialectală, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, 2013 (coord. Luminiţa Hoarţă Cărăuşu). Ideile teoretice exprimate în studiile lingvistice aplicate conţinute în prezentul volum sunt ilustrate cu exemple excerptate din Corpusul de limbă română vorbită nedialectală amintit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.