Seara de film german “Victoria” (Germania, 2015)

Centrul Cultural German Iaşi vă invită miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 18:30 la o nouă Seară de Film German, în cadrul căreia va fi prezentat filmul VICTORIA în regia lui Sebastian Schipper din anul 2015.

Filmată dintr-un singur cadru, fără montaj, drama lui Sebastian Schipper schițează povestea unei nopți intense trăite o tânără din Spania, Victoria, pe străzile Berlinului. Un film redat în timp real, entuziast şi romantic despre o iubire nebună la prima vedere și despre pulsul sălbatic al unui oraș mare.

Fiind străină în acest oraş mare şi din dorinţa de a-şi face prieteni, Victoria se alătură unui grup de băieţi, pe care îi întâlnește în fața unui club şi pe care decide să îi însoţească pe parcursul unei nopţi. Pentru a rezolva o datorie veche, ei trebuie să facă o treabă ilegală, iar Victoria ajunge să ia parte la această acţiune. Ceea ce începe ca o aventură nebună devine însă rapid un coșmar. Pe măsură ce o nouă zi stă să înceapă, Victoria și prietenul ei sunt puşi în unei situaţii limită.

Filmul a fost distins cu Ursul de Argint la Berlinală 2015 pentru contribuție artistică deosebită. La Premiile Academiei Germane de Film, a fost desemnat câștigător la șase categorii: cel mai bun film, cea mai bună actriță, cel mai bun actor, regie, imagine și muzică.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

Leave a Reply

Your email address will not be published.