Programul Ateneului din Iași în săptămâna 25 februarie – 03 martie 2019

Ateneul din Iași a pregătit pentru săptămâna viitoare evenimente interesante, la care vă invită cu mult drag pe toți cei care doriți să luați contact cu spectacole pentru copii, lansări de albume sau concerte susținute de artiști celebri.

26 februarie 2019, ora 19.00 – „Simbioză”, spectacol de teatru experimental

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Organizatori: Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, Ateneul din Iași, Trupa de teatru Mirage

 

„Spectacolul își propune să prezinte lupta care se dă în interiorul nostru între gânduri, idei, seturi de credințe, caractere, temperamente: un joc a două reflecții ale aceluiași ‘Eu’, o antiteză între două părți componente a sinelui nostru, o coexistență permanentă a părților predominante aflate involuntar în legătură din interiorul nostru, două reverberații interioare ce se zbat mereu și vor să se domine reciproc.” (Radu MIHOC – regia, conceptul și scenografia)

Actori: George BALMOȘ și Ionuț COZMA

„Sub umbrela teatrului experimental, Radu Mihoc realizează un proiect prin care tatonează foarte multe tipologii teatrale: teatru minimalist (în special prin decorul minimalist), teatru figurativ, de sugestie, fără personaje propriu-zise, la limita dintre spectacol de stare şi spectacol de idei, mai mult un teatru conceptual, cu mesaje scrise pe forme tubulare sau proiectate pe ecranul de proiecţie, non-verbal cu excepţia momentului de raţionalizare şi verbalizare a visului. De la actori reuşeşte să valorifice tot ceea ce e regizoral posibil şi orientează parcursul scenic şi momentele create în funcţie de potenţialul celor doi.”

Dana Ţabrea este profesor, doctor în filosofie şi critic de teatru (membru AICT)

Bilete se găsesc la sediul Casei de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, la Ateneu Iași, online la: https://www.bilet.ro/event.php?id=17824 și de la sediul Agenției TUI Iasi – Palas Shopping Mall, Str. Palas, nr. 7A sau de pe Str. 14 Decembrie 1989, Nr. 4 bis, Iași.

 

28 februarie 2019, ora 16.30 – „Muzica tradiţională din Franţa” în cadrul turneului grupului muzical „Engoulevent” din Poitiers

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

 

Programul lor de „Muzică tradiţională din Franţa” este inclus în şirul activităţilor din cadrul  Sezonului România – Franţa (1 Decembrie 2018 – 14 Iulie 2019 ). Iniţiativa apartine asociaţiilor partenere „Amicii Poitou” din Iaşi şi  „Coordination Judetul Iaşi” din Poitiers şi s-a concretizat cu sprijinul important al Primăriei Poitiers şi al Primăriei Iaşi. Acest turneu celebrează semicentenarul infrăţirii celor două municipalităţi printr-un Protocol de colaborare semnat la Iaşi, la data de 25 martie 1969.

Toate localităţile în care vor concerta membrii grupului vocal-instrumental „Engoulevent” sunt înfrăţite cu localităţi din Departamentul  Vienne, regiunea Poitou – Charentes, cu centrul administrativ la Poitiers.

Programul concertelor de la sfârşitul lunii februarie:

23, ora 12.00 – Dolhasca, judetul Suceava;

24, ora 20.00 – Putna, jud. Suceava;

26, ora 13.00 – Strunga, jud. Iaşi;

27, ora 09.30 – Colegiul Economic şi Drept Administrativ – Iaşi;

27, ora 14.00 – Spitalul „Sf. Maria”, pentru copiii internaţi de mai mult timp;

27, ora 18.00 – Casa de  Cultură „Mihai Ursachi” – Copou;

28, ora 13.00 – Colegiul de Artă „Octav Băncilă”;

28, ora 16.30 – Ateneul din Iaşi.

 

2 martie 2019, ora 11.00 – „Cei trei purceluși” – Marionnette Show

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Organizatori Ateneul din Iași în colaborare cu Marionnette Show

 

Cei trei frați, Naf, Nif și Nuf sunt puși pe șotii de dimineață până seara și se distrează de minune în compania copiilor.

Personajele vor să transmită copiilor mesaje care să îi ajute în viitor: că este bine mereu să ascultăm de fratele sau de sora mai mare, că este bine să ne distrăm dar trebuie să și muncim, că mereu vom găsi ajutor și sprijin din partea fraților, că e bine să ne gândim din timp la ceea ce avem de făcut, că atunci când sunt mulți puterea crește și că iubirea și grija de frați, de familie, învinge mereu.

Bilete pe: http://www.ateneuiasi.ro/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 ori cu o oră înainte de începerea spectacolului.

 

2 martie, de la 17.00 și 19.00 – Folk de colecție. Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi și Victor Socaciu!

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

 

Ateneul din Iași vă invită la două concerte extraordinare, sâmbătă, 2 Martie 2019, orele 17.00 și 19:00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”.

Bilete mai pot fi încă achiziționate accesând https://ateneuiasi.ro/ticketsys-event/folk-de-colectie-cu-vasile-seicaru-ducu-bertzi-si-victor-socaciu-02-03-2019-1700/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

3 martie 2019, ora 11.00 – Copilul care a strigat lupul – Marionnette Snow

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Organizatori Ateneul din Iași în colaborare cu Marionnette Show

Petrică, un băiețel care merge zilnic cu oile la pășune, este foarte energic și jucăuș și tocmai din acest motiv se plictisește repede de locurile prin care poposește. Așa că fiind curios să descopere alte peisaje, nu ascultă de porunca tatălui și se aventurează pe o altă pășune, împreună cu oițele lui. Neputând să stea locului nici aici, Petrică decide să facă niște glume pe seama sătenilor. Însă atunci când merge prea departe cu glumele nesărate, lucrurile iau o întorsătură neprielnică pentru băiat și oițe.

Dacă sunteți curioși să aflați ce se întâmplă cu personajele din poveste și care este deznodământul…vă invităm să veniți la spectacol!

Copiii vor învăța că minciuna are picioare scurte, că pe un mincinos nu îl mai crede nimeni chiar și atunci când spune adevărul, că nu e bine să se joace cu focul, că nu este frumos să se amuze pe seama altor persoane și că trebuie să asculte de părinți mereu.

Acestea se pot achiziționa online de pe https://ateneuiasi.ro/ sau de la casieria instituției, în programul de lucru, de luni până vineri, de la ora 10.30 la 16.30.

 

3 martie, ora 15.00 – Stand Up, Muzica și Impro. Spectacol Caritabil

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Organizat la inițiativa actorului de comedie Gabriel Gherghe în colaborare cu Trupa de Teatru Idiot și Ateneul din Iași.

„Muzica și Comedia ne-au schimbat întotdeauna viața. Acum te poți bucura de un spectacol cu stand up comedy, muzică și teatru de improvizație iar în același timp poți ajuta un copil de 5 ani să aibă o șansă în plus la viață!” (Gabriel Gherghe)

Vor urca pe scenă Gabriel Gherghe, BOBI Dumitras, si Petrica Istoc, alaturi de Trupa de Teatru IDIOT și the one and only, Cosmin Vaman.

Cosmin Vaman – bit.ly/2IqHy3b

Trupa de Teatru IDIOT – bit.ly/2U0rGFO

Bobi Dumitraș – goo.gl/TNi7UJ

Gabriel Gherghe – goo.gl/3ufDn3

Petrică Istoc – goo.gl/qTnQAS

Rezervări și informații:  0731.093.578

 

3 martie, ora 19.00 – ROZ cu Walter și Anca Dionisie. Spectacol de lansare de album muzical „ROZ”

Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași

Organizator Asociația Culturală Peter Tomaschek

Parteneri Ateneul din Iași, TVR Iași, Radio România Iași

 

Ateneul din Iași împreună cu Centrul Cultural SIRET vă invită la un spectacol de lansare a albumului muzical ROZ cu Walter Dionisie și Anca Dionisie, care vor face din muzică și poezie o bijuterie culturală ROZ, într-o lume destul de mohorâtă.

Invitații celor doi artiști vor fi Juniorii Operei Române din Iași.

„Albumul Roz e scris în 2018; are veselie, ritm, culoare, visare, ințelepciune…viață.

Albumul Roz e o fereastra ce se vrea deschisa de fiecare om spre interiorul său, în vremurile destul de tulburi pe care le trăim pe Pământ. Roz este resursa de fericire cu care am fost lăsați pe lume, este un sâmbure plantat în sufletul fiecăruia, un sâmbure ce trebuie îngrijit și ținut în lumină mereu. Roz este o stare pe care vrem sa o împărtășim cu publicul nostru. Versurile cantecelor îmi aparțin, muzica si orchestrațiile aparțin lui Walter Dionisie, iar trupa noastră se numește 2 Lupi pentru că și noi, Anca si Walter, trăim undeva la munte, foarte apropiați de natură și dedicați familiei, evoluției spirituale autentice, având puterea uriașă de a accesa simplitatea în tot și toate.” (Lupoaica)

Dacă vă încântă ideea de a petrece un timp valoros în compania a doi artiști ce își trăiesc opera în vârf de munte, cu siguranță că vă veți bucura de o gură de aer proaspăt prin ceea ce ei vor să împărtășescă cu publicul atât de special din Iași!

Bilete pe: https://ateneuiasi.ro/ sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.