Model European Union Iași, la cea de-a treia ediție

Model European Union Iași (MEU Iași) devine un proiect de tradiție pentru Asociația Studenților din Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. Aflat la cea de-a treia ediție, evenimentul a căpătat amploare și a pus Iașiul pe harta orașelor care promovează valorile Europene.

După anul centenar, 2019 este marcat de importanța Președinției României la Consiliu Uniunii Europene și de alegerile pentru Parlamentul European.

Echipa de organizare a MEU Iași 2019 și-a propus să aducă mai aproape activitățile din instituțiile de la Bruxelles și să destrame mitul care planează asupra acestora. Astfel, între 5 și 10 martie va avea loc, într-un cadru oficial și multicultural, simularea procesului legislativ al Uniunii Europene. Pentru ca dezbaterea să fie cât mai aproape de realitate, subiectele puse în discuție vor fi alese dintre prioritățile României pe perioada mandatului la Presedinția Consiliului UE.

Membrii Asociației sunt deosebit de onorați de faptul că evenimentul se va desfășura sub Înaltul Patronaj al Reprezentanței Comisiei Europene din România. De asemenea, MEU Iași a primit Premiul de Excelență din partea Institutului European din România pentru promovarea valorilor europene.

Înscrierile se fac aici până pe 31 ianuarie. Pentru mai multe detalii, vizitați pagina de facebook Model European Union Iasi sau trimiteți un mesaj pe adresa de mail: meu.iasi@asd-uaic.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.