Campanie pentru donare de sânge inițiată de studenți

În perioada 8 – 10 ianuarie 2019, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Iaşi de pe Strada Nicolae Bălcescu nr. 21, între orele 7:00 – 13:00, sunt așteptați să doneze sânge angajații unor multinaționale ieșene. Aceasta este o inițiativă a patru studente de la specializarea „Comunicare și Relații Publice”, din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice a Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

O echipă de proiect formată din patru studente a demarat o campanie de relații publice cu scopul de a crește rezervele sangvine, cât și pentru a stimula donarea de sânge în rândul persoanelor eligibile. Cu sprijinul Centrului de Transfuzie Sanguină din Iași, echipa „Underline” le-a propus anagajaților multinaționalelor ieșene să dăruiască câte o „unitate salvatoare” de sânge care poate salva trei vieți. Criteriile de eligibilitate precum și câteva indicații înaintea donării pot fi găsite pe site-ul Centrului de Transfuzie Sanguină din Iași: http://www.crtsiasi.ro/inaintea_donarii.html

Pe parcursul celor trei zile de donare (8, 9, 10 ianuarie), inițiatoarele campaniei, Benedic Andreea, Chiper Alina, Lupu Elena și Sticea Roxana vor fi prezente la centrul de donare și vor oferi răspunsuri, lămuriri sau pentru încurajare. Deoarece începutul de an aduce întotdeauna o dorință de schimbare, iar impactul fiecărei donări este semnificativ, s-a apelat la bunăvoința angajaților din companii, însă deschiderea este spre toate persoanele interesate de a oferi o unitate salvatoare de sânge.

Leave a Reply

Your email address will not be published.