UAIC oferă „Pașapoarte de angajabilitate” – experiență profesională garantată înainte de absolvire

Cum arată CV-ul tău? Ai ce scrie în el? Știi cum să îl alcătuiești astfel încât să te pui în valoare? Cât de mulți profesioniști din domeniul tău cunoști? Ai făcut vreodată un stagiu de practică, să îți dai seama dacă jobul visat ți se potrivește cu adevărat?

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a pregătit pentru tine un program de „angajabilitate” în urma căruia vei avea răspunsuri pozitive la toate întrebările: stagiu de practică garantat într-un domeniu pe care ți-l alegi tu; consiliere personalizată pentru alegerea unui domeniu care să ți se potrivească; experiență în CV; contact și legătură cu profesioniștii pe care ai vrea să-i abordezi dar nu ai avut niciodată curajul.

Înscrie-te gratuit la „Pașaport pentru angajabilitate”, un program deschis tuturor studenților universității, cu excepția proaspeților absolvenți. La intrarea în program, vei primi un „pașaport” în care vei aduna „vize” pe măsură ce parcurgi etapele acestuia.

Programul va avea cinci etape:

  • etapa de management al carierei: un training pentru abilități necesare pe piața muncii – simulare de interviuri de angajare, realizare de CV și scrisoare de motivație, cum să îți cauți inteligent un loc de muncă;
  • etapa de autocunoaștere: o sesiune individuală de consiliere privind parcursul profesional;
  • etapa de networking cu profesioniștii: organizăm evenimente pentru tine la care invităm experți din domeniul tău;
  • etapa de târg de stagii: faci cunoștință cu organizațiile interesate să te primească și îți exersezi abilitățile învățate alături de noi;
  • etapa de stagiu de practică – intershipuri în cadrul organizațiilor partenere, cu o durată de minim 3 săptămâni sau 30 de ore.

Pașaportul tău pentru angajabilitate îți va asigura o intrare mai ușoară pe piața muncii, fiind pentru angajator o dovadă a implicării, responsabilității și inițiativei tale!

UPDATE 29.06.2018: Înscrierile au fost închise

În total, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” oferă 150 de locuri.

Sesiunile de training și de consiliere vor fi organizate începând cu luna iulie, până în luna septembrie, în perioade de câte două zile. După înscriere, îți vom oferi mai multe variante de perioadă, astfel încât să alegi un interval în care ești disponibil. Pentru studenții din afara orașului oferim cazare gratuită pentru cele două zile.

Completează formularul de înscriere aici: tinyurl.com/PasaportPentruAngajabilitate. Înscrierile se pot realiza cu începere 12 iunie și se încheie la epuizarea locurilor.

Pentru orice detalii suplimentare, nu ezita să ne contactezi:

Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți
servicii.studenti@uaic.ro
tel. 0232201576.

Leave a Reply

Your email address will not be published.