Evenimentele săptămânii 19-25 februarie 2018 la Ateneul din Iași

20 februarie, ora 19:00 – „Drumul de la Iași la Paris” – recital de pian Ionel Strebea

Triplu eveniment cultural la Iași!

Pianistul Streba Ionel vine în România, în orașul natal Iași pentru a susține trei evenimente de excepție! Cu inima!

Proiectul Cultural Internațional Muzicenii români cântă ACASĂ debutează cu un Curs de măiestrie pianistică susținut la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iaşi, în Aulă, un Recital de pian susținut la Ateneul din Iași și un Recital de pian susținut în Sala Eduard Caudella, Casa Balș (Universitatea de Arte „George Enescu”). Pianistul Ionel Streba a pregătit programe distincte pentru fiecare componentă a întâlnirii de suflet ce va avea loc la Iași în perioada 19-21 februarie.

Intrarea liberă.

 

22 Februarie ora 19:00 – Spectacol de teatru „Asta-i ultima dată!”, regia Adrian Bradu

Ateneul din Iași în colaborare cu Teatrul 18 prezintă „Asta-i Ultima Dată!”, o comedie în 3 acte, adaptare după un text de Neil Simon, joi, 22 februarie 2018, ora 19.

Cu titlul original „Last of the Red Hot Lovers”, piesa lui Neil Simon

a fost prima oară ecranizată în 1972. Barney Cashman, un patron de restaurant pescăresc, invită pe rând trei femei diferite acasă la mama sa, din dorința de a-și condimenta viața sa monotonă cu o aventură. În scenă apar pe rând Elaine Navazio, „o femeie atrăgătoare, cu poftă de pește”, Bobbi Michelle, o actriță și cântăreață debutantă ce așteaptă să fie descoperită, și Jeanette, cea mai bună prietenă a soției protagonistul nostru.

Piesa este o meditație asupra singurătății în doi și a riscurilor pe care unii și le asumă pentru a-și satisface setea de comunicare și contact uman. Oricine se poate regăsi în Elaine, Bobbi, Jeanette sau Barney și în poveștile lor pe care le puteți afla dând curs invitației noastre la o seară de teatru viu și vesel, în Sala Mare de spectacole „Radu Beligan” a Ateneului din Iași.

Un spectacol recomandat persoanelor cu vârsta de peste 18 ani.

Elaine: Camelia Duda

Bobbi: Andreea Diac

Jeanette: Alexandra Elena Botez

Barney: Tudor Alexandru

Regia: Adrian Bradu

 

24 Februarie, ora 10:00 – Spectacol pentru copii „Micul Prinț”

„Frumoasa călătorie a Micului Prinț este o superbă metaforă a vieții, transpusă scenic de Ateneul din Iași, pe înțelesul copiilor. Universul prin care călătorește Micul Prinț este însuși Universul fiecăruia dintre noi, pe care fiecare îl parcurgem şi îl asimilăm diferit. Pentru copii acest Univers se compune din planete mici şi scurte vizite prin care eroul nostru are ocazia să cunoască natura „oamenilor mari”. Povestea Micului Prinț este o mărturie vie a victoriei copilăriei şi inocenței asupra maturizării.” Erica Moldovan, regizor. Micul Prinț: Nicholas Jerezsy

Aviatorul: Vlad Baba

Regele/Bussinesman : Dumitru florescu

Floarea/Vulpea: Alexandra Macovei

Vanitosul/Geograful: Andrei Ciobanu Haideți să-l cunoaşteți pe Micul Prinț, sâmbătă, 24 februarie 2018 ora 10.

 

25 Februarie, ora 19:00  „O noapte furtunoasă”, regia Bogdan Ulmu

Ateneul din Iași vă invită la o nouă reprezentaţie a spectacolului de teatru “O noapte furtunoasă”, în regia prof. Univ. Dr. Bogdan Ulmu, in sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, Ateneul din Iași.

Distribuţie: Erica Moldovan – Veta; Codrin Dănilă – Jupân Dumitrache; Vlad Baba– Nae Ipingescu; Alexandra Paftală– Zița; Daniel Onoae – Spiridon; Dragos Maftei – Rica Venturiano; Ionut Ginju – Ghiţă Ţircădău

Regie – Bogdan Ulmu. Asistent Regie – Erica Moldovan. Scenografie – Erica Moldovan. Ilustraţie Muzicală – Gheorghe Şfaiţer.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.