Săptămâna iubirii la Ateneul din Iași

Vă invităm să ne fiţi alături în săptămana iubirii. Sărbătorim aceste zile speciale cu spectacole inedite si evenimente de suflet şi pentru suflet. Ne vom duce publicul dintr-o trăire în alta, încercând ca la final toți cei care vor călca în această săptămână pragul Ateneului să rămână veșnic sub vraja dragostei sincere.

 

14 februarie, ora 17:00 – „Iubirea în epistole” – Expoziție de scrisori de dragoste

„În cinstea ta,

Cea mai frumoasă din toate fetele ce mint,

Am ars miresme – otrăvitoare în trepieduri de argint,

În pat ţi-am presărat garoafe

Şi maci –

Tot flori însângerate„

Celei care minte – Ion Minulescu

Anticarul Dumitru Grumăzescu surprinde publicul ieșean cu o nouă expoziție inedită, scoțând la lumină spre încântarea privitorilor îndrăgostiți, corespondența amoroasă a poetului Ion Minulescu.

Cele mai picante dar și cele mai romantice scrisori de dragoste, ale acestuia, vor fi expuse în foaierul Ateneului din Iași.

Vernisajul expoziției „Iubirea în epistole”, are loc miercuri, 14 februarie 2018, ora 17. Prezintă dr. Rodica Pop.

Intrarea liberă.

 

14 februarie, ora 19.00 –  Premiera Spectacolului „Éram și Éra”, regia Ovidiu Ivan

Într-o zi un rinocer stătea pe o bancă. Acum era bine. “Sunt proaspăt lipit” își spunea. Ca o zgardă argintie îi stătea lipiciul uscat. “Înainte nu eram cu capul pe umeri?”
Și-apoi, deodată
Apăru o fată
În palme l-a luat
Era cu un ochi loial și unul lăcrimat
Întors peste umăr o priveam
Și oricât de mult îmi doream
Să redevină viitoare
Eram devenit depărtare
Rinocerul nostru, văzându-și de lungul cornului, își zise atunci cu ochii cruciș “Parcă e mai potrivit acest corn ușor tocit”

Distribuția:
Cezara Fantu
Codrin Dănilă

Regia Ovidiu: Ivan
Scenografia: Titus Ivan
Concept grafic: George Ivan

Premiera Spectacolului „Éram și Éra” are loc miercuri 14 februarie 2018, ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași.

 

15 februarie, ora 19.00 – Spectacol de teatru „Romeo și Julieta making of”

În luna iubirii, Ateneul din Iași vă propune un spectacol de excepție despre ce se poate întâmpla atunci când se pune în scenă capodopera shakespeariană „Romeo și Julieta”.

„Spectacolul “Romeo şi Julieta… making of”, după comedia “Lada” de Ion Sava, propune o perspectivă contrastantă între superficialitatea, comoditatea şi ipocrizia unei realități de o actualitate (arhi)cunoscută şi profunzimea, sensibilitatea şi firescul iubirii prezente în fiecare din noi, dar pe care, din nebăgare de seamă sau… din grabă, le-am (cam) uitat. Un joc al aducerii aminte că fiecare dintre noi, cândva, a trăit povestea mirifică a iubirii celor doi, Romeo şi Julieta!” (Alexandru Radu Petrescu, regizor)

Distribuția: Erica Moldovan, Vlad Baba, Andrei Ciobanu, Cezara Fantu,Ana Hegyi, Codrin Dănilă, Ana Boatcă, Matei Pascariu, Daniel Onoae, Dumitru Florescu. Scenografia: Cătălin Târziu

Leave a Reply

Your email address will not be published.