Dileme etice în sistemul judiciar. Film şi dezbateri, ed. a III-a

Profesia de judecător și întreaga ei semnificație a reprezentat dintotdeauna un punct de interes pentru societate, în general, dar mai ales pentru cei care aspiră la aceasta. Noblețea magistratului, moralitatea pe care o presupune precum și multe alte aspecte ce pot fi abordate relativ la activitatea unui judecător continuă să exercite o fascinație pentru mulți dintre studenții la Facultatea de Drept. Tocmai de aceea, toate acestea vor fi aduse în discuție în cadrul sesiunii de film și dezbateri, intitulată „Dileme etice în sistemul judiciar”, cu ocazia căreia veți înțelege și dedesubturile calității de magistrat, nu doar ceea ce se observă cu ochiul liber, doar privind fugitiv în jurul nostru.

Evenimentul menționat presupune vizionarea celui de al 3-lea film din seria „Kijken in de ziel” („Privind în suflet”) în care sunt luate interviuri unui număr de 12 judecători din Olanda. Răspunsurile pe care le oferă la aceste interviuri, perspectiva pe care fiecare dintre ei o abordează vă vor provoca mintea la idei interesante si curiozități pe care să le ridicați în dezbaterea ce va urma, moderată de către dna. Prodecan Conf. dr. Ioana Maria Costea.

Astfel, în cazul în care ai în vedere susținerea interviului din cadrul examenului de admitere la Institutul Național de Magistratură și nu numai, sau dorești pur și simplu să pătrunzi în misterul profesiei de judecător pentru o după-amiază, ASD UAIC te așteaptă, marți, 14.11.2017, la ora 16:00, în amfiteatrul II.6.

Leave a Reply

Your email address will not be published.