Concursul GEOmondIS, ediția a XI-a

Liga Studenților de la Geografie și Geologie Iași (L.S.G.G.), organizează cea de-a XI-a ediție a concursului GEOmondIS. Evenimentul va avea loc sâmbătă și dumincă, 6 și 7 mai 2017, începând cu orele 09:00, în corpul A al Universitaţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Facultatea de Geografie şi Geologie, Str. Carol I, nr. 20 A, Aula Magna „Mihai Eminescu”. Concursul este adresat tuturor elevilor de liceu, iar sistemul de desfăşurare presupune formarea unei echipe din fiecare liceu, compusă din 4 elevi, din clasele IX-XII (fiecare an de studiu având un reprezentant), aceștia se vor întrece pe parcursul mai multor probe: teoretice (scrise şi orale) cât şi practice, dovedindu-şi capacităţile şi cunoştinţele geografice acumulate, dar şi spiritul de competiţie şi inventivitate.
Urmând iniţiativa locală, concursul a fost organizat şi în alte trei centre universitare: Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca, acolo unde există filiale ale asociaţiilor studenţeşti de geografie: EGEA și parteneri L.S.G.G. din ţară, urmând a avea loc şi etapa naţională a concursului, care anul acesta se va desfășura la Iași, unde se vor întruni primele două echipe clasate din fiecare centru universitar.
Concursul va fi jurizat de cadre didactice din cadrul Facultăţii de Geografie şi Geologie, iar în final, cele mai bune echipe şi lucrări vor fi premiate. Echipa câştigătoare beneficiază de un loc bugetat în anul I, semestrul I de facultate (cei 4 membri ai echipei au statut de olimpici).
Toţi participanţii vor avea ocazia să intre în contact cu mediul academic, fiindu-le prezentate Facultatea de Geografie şi Geologie, împreună cu perspectivele pe care le oferă aceasta.
Mai multe informații găsiți AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.