Luna cadourilor culturale la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași

corul-aletheiaMiercuri, 7 decembrie, de la ora 19 – Concertul „Fii vesel de Crăciun”: Corul Aletheia deschide stagiunea concertelor de Crăciun de la BCU Iași. Concertul intitulat „Fii vesel de Crăciun” ne va introduce în atmosfera magică a sărbătorilor de iarnă prin sonorități muzicale în care duioșia colindei se alătură ritmurilor ancestrale. Spectatorii vor avea prilejul de a se bucura de frumusețea aranjamentelor corale clasice, dar și de abordări contemporane ale intonațiilor arhaice, prezentate în primă audiție. Concertul se va încheia cu lucrări din repertoriul internațional menite să trezească entuziasmul pe care fiecare dintre noi îl trăiește la cumpăna dintre ani. Vocile soliștilor Ana Maria Alexa, Elena Cărăuță, Antonia Cucerenco, Sandu Bantaș și Paul Iușcă vor încânta publicul prin expresivitatea interpretării și sinceritatea emoției pe care o vor transmite. Corul va fi acompaniat la pian de conf. univ. dr. Ionela Butu și la percuție de Mihai Tăbârcă. Concertul va fi prezentat de Irina Păcurariu. Concertul „Fii vesel de Crăciun” se desfășoară în stagiunea Filarmonicii Moldova din Iași, biletele în valoare de 16 lei fiind puse în vânzare la Casa de bilete din str. Cuza Vodă, nr. 29.

Relații la tel. 0332 882 025, e-mail: secretary@filarmonicaiasi.ro, www.filarmonicais.ro.

 

recital-pian-unageSâmbătă, 10 decembrie, de la ora 19 – Recitalul de pian „Sinestiezia – o nouă dimensiune interpretativă”. Facultatea de Interpretare, Compoziție și Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași vă invită la recitalul de pian susținut de Dragoș Andrei Cantea (master anul II – clasa lect. univ. dr. Ioana Stănescu). Prezintă: lect. univ. dr. Diana Andron. În program: Franz Schubert – Sonata nr. 21 în si bemol major, D960 și Alexandr Scriabin – Sonata nr. 4 în fa diez major, Op. 30.

 

 

 

 

rasunet-pentru-viataLuni, 12 decembrie, de la ora 19 – Concertul caritabil „Răsunet pentru viață”: Pentru că luna decembrie e prilejul perfect să ne îndreptăm grija şi atenția asupra celor ce au mai multă nevoie, pentru că împreună putem face o bucurie, iar un gest mic poate valora o mie de zâmbete, ELSA Iaşi vă cheamă la concertul caritabil de Crăciun. Invitați: Adrian Beznă și Andrei Maftei (folkiști), profesor Anca Franţ, Corul „Național Junior” și copiii de la Palatul Copiilor din Iași, Corul Juvenes Eclasiae, Luția Leonard, Codruța Filip și Andreea Petronela Oniceanu. Indiferent dacă ești elev, student, părinte, bunic te așteptăm cu drag să simți venirea sărbătorilor şi să fii parte la strângere de fonduri pentru reabilitarea secțiilor exterioare de recuperare pediatrică și pediatrie cronici din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”. De vrei să dăruieşti puţin, să naști emoţii mii şi mii, ajunge doar să vii, să fii, motiv de zâmbet de copil! Preţul biletului este 5 lei, cu posibilitatea unei donaţii suplimentare.

 

PrintMarți, 13 decembrie, de la ora 19.30 – Concertul extraordinar Tingvall Trio (Germania) & Arcuș Trio (România). Ritmuri surprinzătoare, experiment, diversitate stilistică, exuberanță și energie, sunt doar câțiva termeni care pot descrie un adevărat regal jazzistic oferit de două mărci culturale reunite JAZZeast SERIES & IașiJAZZNights, invitându-vă să petreceți o seară memorabilă în compania artiștilor de excepție: Tingvall Trio (Germania) și Arcuș Trio (România). https://www.facebook.com/events/154839544990244/

Evenimentul este produs de Asociația Compania FaPt și Centrul Cultural German Iași, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași și The Trumpets. Accesul în sală se face în intervalul orar 19:00 – 19:30. Biletele se pot cumpăra în avans pe www.eventbook.ro și în seara evenimentului, de la BCU Iași. Filmările, fotografiatul cu aparate profesionale şi folosirea blitz-ului, sunt INTERZISE pe toată durata evenimentului. În cadrul evenimentului, va fi amenajat un stand de la care se vor putea achiziționa albumele Tingvall Trio și Arcuș Trio. De asemenea, va fi deschis un bar, care va funcţiona pe toată durata evenimentului.

 

expozitie-condimente-afisTot în această perioadă, BCU Iași prin Departamentul Catalogare vă invită să vizitaţi expoziţia „În lumea condimentelor”, deschisă în spaţiul expoziţional de la etajul 1, sediul central. Din Egipt până în India şi America de Sud, condimentele au fascinat şi au transformat existenţe.

Vă aşteptăm cu drag să descoperiţi arome şi savori parfumate!

Leave a Reply

Your email address will not be published.