Evenimentele începutului lunii decembrie la Ateneul Tătărași

afis-peter-panPremiera piesei de teatru „Peter Pan” – vineri, 2 decembrie, ora 11.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilet 20 lei/ 15 lei cu reducere

Cadoul începutului de lună decembrie din partea Ateneului pentru copiii mici și mari este premiera piesei de teatru „Peter Pan”, o poveste pe care o cunoaștem și îndrăgim  cu toții.

„Fiecare dintre noi am avut un Peter Pan care ne salva de reguli și era visul nostru de libertate. Peter Pan este un vis, o speranță că vom fi bine, că vom fi mari și puternici și le vom ști pe toate și nimeni și nimic nu ne va putea opri din drumul nostru. Haideți să închidem pentru o clipă ochii și să ne aducem aminte de copilărie. Haideți să ne lăsăm cuprinși de bucuria amintirilor și să parcurgem împreună această minunată poveste a lui Peter Pan, acest vis pe care cu toții l-am trait” (Iulian Sandu, regizor).

Peter Pan, băiatul care nu vrea să crească mare, și-a pierdut umbra. Wendy îl pândește și chiar îl așteaptă pe Peter Pan, deoarece are un secret: ea este cea care a gasit umbra lui Peter Pan și, pentru a-l ajuta, ea îi va coase umbra, ca Peter să nu o mai piardă. Peter Pan îi invită pe Wendy și pe frățiorii ei în „Țara de Nicăieri”, o țară a visurilor și a întâmplărilor minunate, unde pot ajunge doar în zbor. În țara de nicăieri, însă, sunt și pericole: Căpitanul Hook, dușmanul lui Peter Pan și Crocodilul Tic- Tac, care îl urmărește pe Căpitan. Ajunși în Țara de Nicăieri, Wendy acceptă să devină mama tuturor copiilor aduși în acel loc și se alege drept răsplată cu o casă. Cântecul ei le trezește celor doi frați (John și Michael) un dor aprins de casa părintească si cu toții iși doresc să se întoarcă la părinții lor. Peter Pan nu li se va alătura dar îi va ajuta să se salveze.

Distribuția: Peter Pan – Codrin Dănilă

Wendy – Cezara Fantu

Michael – Nicholas Kerezsy

John – Teodor Giurcanu

Dna. Darling – Erica Moldovan

Dl. Darling – Iulian Ioan Sandu/Andrei Ciobanu

Crocodilul – Ana Hegyi

Căpitanul Hook – Vlad Baba

Scăfârlie – Arun Cotic

Pârjol – Genovel Alexa

Ferestruică – Marian Nechifor

Gălușcă – Ionel Apetrei

Muzica: Laurențiu Profeta

Libretist: Eugen Rotaru

Aranjament muzical : Flavius Mogoșan

Pregătire muzicală: Raluca Zaharia

Voce Mama – Angelica Solomon

Voce Peter Pan – Alexandru Solomon

Voce Tata – Iulian Ioan Sandu

Voce Wendy – Maria Rădean

Voce Crocodil – Raluca Zaharia

Voci copiii din Țara de Nicăieri :

Piulilă – Gheorghe Ștefan

Ronțăilă – Breban Teodor

Șugubeață – Răileanu Matei

Inimosul – Gheorghe Dragos

Ateneul din Iași vă invită să vă amintiți de copilărie, vineri, 2 decembrie 2016, ora 11.00, la Premiera Spectacolului de teatru pentru copii „Peter Pan”, regia Iulian Ioan Sandu.

Durata spectacolului: 70 minute

Vârsta recomandată: 4+

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 20 lei/ 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 – 16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

afis-solarExpoziția de pictură „Solar” a artistei plastice Mihaela Pavelescu, 2 decembrie – 24 decembrie, Sala „Galeriile de Artă”, intrarea liberă

Mihaela Pavelescu vă propune o expoziție solară, menită să ne încălzească sufletele, pe simezele Sălii „Galeriile de Artă” din cadrul Ateneului Iasi , acum când anotimpul friguros își face simțită prezența.

„SOLAR” este o expoziție de artă în care tehnicile mixte de pictură își dau concursul pentru a transmite bucurie și căldură pentru fiecare dintre noi. Picături de culoare și forme dinamice crează o singură atmosferă, de poveste, care se încadrează atât de bine în contextul celor mai frumoase sărbători din an.

Vă așteptăm cu drag în perioada 2-24 decembrie 2016, să descoperiți universul cu povești îmbrăcate în culori de sărbătoare, a talentatei Mihaela Pavelescu.

Intrarea liberă.

 

afis-spiribabumbaSpectacol pentru copii „SpiriBaBumba… vine Moș Crăciun” – Teatro Blu – sâmbătă, 3 decembrie, ora 12.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, 8 lei/ bilet

„În fiecare an, Moș Crăciun dă în grija unei echipe de spiriduși o scrisoare din partea unui copil, iar spiridușii trebuie să îndeplinească dorințele acestuia. Însă nu întotdeauna sarcinile sunt ușoare, așa cum vom vedea în acest spectacol. Chiar dacă spiridușii sunt maeștri în arta magiei, lucrurile nu ies întotdeauna așa cum își doresc aceștia. Însă totul se va încheia cu bine și cu… zăpadă. Spectacolul este interactiv, personajele invitând copiii să ia parte activă la realizarea trucurilor.”

Teatro Blu vă invită, sâmbătă, 3 decembrie 2016, ora 12.00, la spectacolul pentru copii „SpiriBaBumba… vine Moș Crăciun””, ce va avea loc în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, a Ateneului din Iași. Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 8 lei, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

afis-atentie-aterizamSpectacol de teatru „Atenție, aterizăm!”  sâmbătă, 3 decembrie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” , preț bilete 15 lei/ 10 lei cu reducere

Stewardesele se pregătesc să aterizeze iarăși la Ateneul din Iași, promițând publicului o seară de comedie spumoasă, atât de bine pusă în scenă de către regizorul Daniel Onoae. Vă invităm să-i fiți alături lui Bernard, personajul principal, ce va trebui să se descurce cu trei logodnice, ajunse în același timp în apartamentul său. Menajera Berta (Alexandra Paftală) și provincialul Robert (Dragoș Maftei )îl vor ajuta pe Bernard (Daniel Onoae) să le facă față ingenuei Jaqueline (Ana Hegyi), provocatoarei Janet (Erica Moldovan) și vulcanicei Helga (Cezara Fantu), dar, cu siguranță, aplauzele publicului vor constitui cel mai important moment.

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15 lei/ 10 lei pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri, și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

afis-poveste-de-mos-nicolaeConcert de susținere „Poveste de Moș Nicolae” – Asociația „Surâsul Albastru” – duminică, 4 decembrie, ora 16.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”

Asociaţia „Surâsul Albastru” pentru copiii cu autism vă invită la un concert de susținere pe 4 decembrie 2016, începând cu ora 16.00, la Ateneul din Iași.

Intitulat “Poveste de Moş Nicolae”, concertul, ajuns la cea de-a doua ediție, se doreşte a fi un dar pentru toţi copiii, dar şi un mijloc de a celebra Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi (3 decembrie).

Evenimentul are ca obiectiv şi promovarea înţelegerii problemelor cu care se confruntă copiii cu autism şi familiile lor, dar este şi o ocazie pentru schimbarea atitudinii față de ei prin eliminarea barierelor în ceea ce privește integrarea lor în comunitatea ieşeană.

Pentru copiii cu autism vor cânta cunoscutul chitarist Petran Paveliuc și elevii săi talentați de la Petran Music School, vor dansa balerinii de la Colegiul de Artă „Octav Băncilă”, iar la final, Corul „Basileus” al Seminarului „Sfântul Vasile” va oferi un moment de colinde.

Biletele pot fi procurate de la sediul Asociaţiei „Surâsul Albastru”, aflat pe Aleea Sucidava nr 6 (cartier Dacia) sau pot fi rezervate pe email la adresa surasulalbastru@gmail.com. Sumele adunate vor fi folosite pentru asigurarea terapiei în cazul unor copii proveniţi din familii cu situaţii materiale dificile. Detalii la psiholog Simona Filip, coordonatorul Centrului „Surâsul Albastru” , telefon  0756.700.764, e-mail: surasulalbastru@gmail.com

 

Concert „După datini colindăm” – Corul Bisericii „Sfântul Nectarie” – duminică, 4 decembrie, ora 19.00 în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, preț bilete 10 lei

Ateneul din Iași, în colaborare cu Parohia „Sfantul Nectarie ” din cartierul Alexandru cel Bun, au bucuria de a vă invita duminică, 4 decembrie 2016, ora 19.00, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan” a Ateneului, la un Concert de cântece patriotice și colinde tradiționale, intitulat „După datini, colindăm!”, ce va puncta împlinirea celor 11 ani de activitate misionară și filantropică a corului Bisericii „Sfântul Nectarie” – dirijor. Prof. Ana-Maria Dumitru.

În program sunt incluse cateva dintre cele mai înălțătoare cântece patriotice: „Deșteaptă–te române”, „Limba noastră” , „Pui de lei” și „Sus inima români”, dar și colindele tradiționale românești ce nu lipsesc în nici un an din „anotimpul bucuriei – vestitor al nașterii Mântuitorului Nostru IIsus Hristos”!

S-a spus despre colinde că sunt vechi precum sufletul și graiul românesc! Vom colinda: Bună seara la fereastră, Sara-i bun’a lui Crăciun, Colo-n jos, Doamne mai jos, Cântec de Crăciun, Mândru-i Cerul, După datini colindăm, Vine Crăciunul pe seară, Noi umblăm și colindăm, Toaca-n Cer, Noi pornim da colinda, La Vitleem colo-n jos și O, ce veste minunată. Am pregătit de asemenea și o surpriză: vom interpreta 2 colinde noi, în prima audiție pentru orașul nostru!

Biletele au fost puse în vânzare la prețul unic de 10 lei și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului de luni până vineri în intervalul orar 10.00 -16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.