Lansarea volumului „Epicur și epicureismul” la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

epicur_cop1_450Sâmbătă, 12 noiembrie 2016, de la ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta, nr. 38, București), va avea loc lansarea volumului Epicur şi epicureismul antic. Viața și opera lui Epicur, fragmente doxografice, interpretare, note, ediție de Andrei Cornea, rezultat al unui proiect de coeditare cu Editura Humanitas aflat sub egida Centrului de Editare și Traducere Traditio al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.
Invitații care vor vorbi despre acest volum sunt Andrei Cornea, Horia-Roman Patapievici și Adrian Muraru.
Cu apariția acestui volum, Andrei Cornea, autorul prezentei ediții bilingve (traducere din greacă și latină, studiu introductiv și note), își propune să completeze textele lipsă, să îndrepte erorile de traducere și de interpretare ale edițiilor precedente ale textelor lui Epicur şi să contribuie sub raport ştiinţific la studiile epicureene în general, prin unele dintre interpretările noi propuse.
Andrei Cornea (n. 1952, București) este licențiat în istoria şi teoria artei la Academia de Arte Frumoase (1976), în filologie clasică la Universitatea din Bucureşti (1980) și doctor în filologie clasică la Universitatea din Bucureşti (1994). A activat ca muzeograf la Muzeul Naţional de Artă (1976-1987), cercetător la Institutul de Istoria Artei (1987–1990), iar între 1990 şi 2006, la Institutul de Studii Orientale „Sergiu Al-­George“. În prezent, este profesor la Universitatea din Bucureşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.