Deschiderea Stagiunii 2016 – 2017 la Ateneul din Iași

Prima jumătate a lunii octombrie se anunță bogată în evenimente culturale la Ateneul din Iași.
Stagiunea 2016-2017 se va deschide oficial sâmbătă, pe 8 octombrie, în cadrul unei ceremonii
fastuoase.

Așteptarea s-a încheiat, Sala Mare de spectacole a Atenului din Iași a fost renovată și este
pregătită pentru spectacole pe masură. Suntem convinși că publicul va fi impresionat nu numai
de aspectul impunător al Sălii Mari, dar și de celelalte schimbări ce au avut loc la Ateneul din
Iași.

afis-emotii-din-iasiDe la ora 18.00, în Foaierul Ateneului va avea loc expoziția de fotografie “Emotii din Iași…” ce
poartă semnătura fotografului Andrei Cucu. În plimbările lui prin oraș, fotograful ieșean a reușit
să surprindă prin intermediul obiectivului emoțiile trecătorilor provocate de locurile mai mult sau
mai puțin cunoscute, dar încărcate cu povești, de culorile dimineții sau ale serii. “O expoziție a
Iașului văzut de sus. Un Iași al pașilor”.

Începând cu ora 18.30, se va dezveli placa comemorativă Radu Beligan, în onoarea căruia va fi
numită Sala Mare de spectacole a Ateneului din Iași. Actrița Lamia Beligan, fiica maestrului,
invitata de onoare a acestui eveniment, va ține un discurs în prezența oficialităților ieșene.

afis-florin-piersic-la-ateneul-din-iasiCel mai iubit actor român al tuturor timpurilor va sustine, începând cu ora 19.00, un spectacol de
zile mari: “ Florin Piersic… Pur si simplu!”. Va fi, așa cum spune chiar marele actor, “un
rendez-vous, o întâlnire de dragoste” cu publicul ieșean.

Duminică, 9 octombrie, de la ora 19.00, iubitorii de teatru sunt așteptați la o afis-o-noapte-furtunoasaintâlnire tempestuoasă cu personajele lui Caragiale din „O noapte furtunoasă”, în regia prof.univ.dr. Bogdan Ulmu. „Un titlu foarte cunoscut, un text montat atât de des, dar care totuși reușește să surprindă și să umple sălile teatrelor. Dincolo de apanajul colorat și pestriț al personajelor,spectacolul „O noapte furtunoasă”, în regia domnului Bogdan Ulmu surprinde cu dibăcie decrepitudinea mahalalelor bucureștene. Caragiale, în contextul teatral actual, se află la granița dintre inovație și aberație. Inovația regizorală implică o bună cunoaștere și un studiu aprofundat al operei caragialene, dar mai ales o sclipire de geniu, iar montarea regizorului Bogdan Ulmu abundă în inovații. Cât noroc că acest text a încăput din nou pe mâinile domnului Bogdan Ulmu. Cu siguranță montarea sa, plină de surprize, va genera opinii furtunoase”. (Erica Moldovan, actriță)

Distribuţie:

Erica Moldovan – Veta

Gheorghe Şfaițer – Jupan Dumitrache

Dumitru Florescu – Chiriac

Genovel Alexa – Nae Ipingescu

Cosmina Rusu – Zița

Daniel Onoae – Spiridon

Dragos Maftei – Rica Venturiano

Ionut Ginju – Ghiţă Ţircădău

Regie – Bogdan Ulmu

Asist Regie – Erica Moldovan

Scenografie – Erica Moldovan

Ilustraţie Muzicală – Gheorghe Şfaiţer

Biletele au fost puse în vânzare la următoarele prețuri : 15RON/ 10RON pentru elevi, studenți, pensionari, șomeri și pot fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro, sau direct de la casieria Ateneului, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00 -16.30, sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

Pentru săptămâna ce va urma – 10 octombrie – 16 octombrie, la Ateneu se pregatesc și alte evenimente:

Vernisajul expoziției foto Regele Ferdinand, 10 octombrie, ora 16.30, zona de acces spre Terasa Acoperiș, prezintă prof. Adrian Timofti

Luni, 10 octombrie, de la ora 16.30, va avea loc vernisajul expoziției fotografice ”Regele Ferdinand I”, ce se va desfășura în perioada 10 – 31 octombrie, în zona de acces spre Terasa Acoperiș a Ateneului. Expoziția punctează împlinirea a 102 ani de la înscăunarea regelui Ferdinand I – 10 octombrie 1914, dar și împlinirea a 100 de ani de la mutarea Capitalei de Război, la Iași. Expoziția cuprinde o serie de fotografii ce fac parte din colecția personală a doamnei Mihaela Chiripuci, membru în comisia de etică a ANRM București. Intrarea este gratuită.

afis-modul-meu-de-a-comunica-cu-lumeaVernisajul expoziției de fotografie ”Modul meu de a comunica cu lumea”, 10 octombrie, ora 17.00, în sala Galeriile de Artă ale Ateneului Tot luni, 10 octombrie, de la ora 17.00, Ateneul va găzdui un alt vernisaj – vernisajul expoziției ”Modul meu de a comunica cu lumea” al artistului fotograf Ionuț Caraș. Artistul ieșean, ce are milioane de vizualizări ale lucrărilor sale pe site-urile profesionale de fotografie, propune publicului o scurtătură spre emoțiile și stările proprii „Este o lume în care modul de comunicare și-l creează fiecare după experiențele și modul de viață personal. Este o lume care nu te forțează să îți găsești cele mai potrivite cuvinte pentru a descrie o stare a ta, ci te conectează direct, vizual acolo unde ți-ai dori să fii, acolo unde am vrut eu să te direcționez, acolo unde ar putea fi singurul loc unde ne-am putea întâlni și vorbi aceeași limbă.” Ionuţ Caraş. În perioada 10-30 octombrie 2016, în sala Galeriile de Artă ale Ateneului din Iași, lucrările semnate de Ionuț Caraș vă invită să călătoriți prin povești din alte lumi. Intrarea este gratuită.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.