ZILELE RECOLTEI EDITORIALE 2016: Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi, nominalizat la Premiul Cartea Anului

dor-de-iasi_cop-1_450Deschiderea oficială a celei de-a IV-a ediții a târgului va avea loc vineri, 30 septembrie, de la ora 12:00, in Parcul Copou din Iași

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași participă în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2015, la Zilele Recoltei Editoriale, ediția a IV-a, un eveniment care aduce în Parcul Copou importante edituri din Iași și care își propune să prezinte cititorilor, în cadrul unui târg de carte, cele mai importante apariții editoriale ale anului.
Organizatorul acestei manifestări culturale, Casa de Cultură “Mihai Ursachi” a Municipiului Iași, a anunțat că intenționează să ofere premiul Cartea Anului, în acest sens fiind nominalizat volumul îngrijit de Jil Silberstein, Dor de Iași. Imagini din Iașul vechi/ Images du vieux Iaşi/ Images of Old Iaşi, o ediție trilingvă (română, engleză și franceză), care reunește vechi cărți poștale – peste 350 de documente, dintre care unele sunt rarisime, chiar unice. Proiect editorial de excepție, volumul a fost tipărit cu sprijinul Primăriei Iași.
Editura va fi prezentă de asemenea în cadrul târgului cu o expoziție de carte care reunește noutăți editoriale din domeniul cărții academice pentru uzul publicului universitar (studenți, doctoranzi, profesori sau cercetători), precum și volume destinate publicului larg interesat de memorialistică (volumul de amintiri al lui Septimiu Chelcea, Așa a fost? Așa îmi aduc aminte. 1945-2015 sau corespondența lui Petru Caraman), eseistică (Leon Volovici), Eseuri pe teme delicate) sau jurnal de călătorie (Un comic vede lumea. Note de călătorie 1931-1932, de Charlie Chaplin).
Deschiderea oficială a întregului moment cultural-editorial se va petrece vineri, 30 septembrie, de la ora 12:00, în Parcul Copou, moment la care sunt invitați toți iubitorii de carte ai Iașului. Atât editurile prezente cât și organizatorii așteaptă publicul pentru o delectare culturală inedită alături de scriitori consacrați și cărți pentru toate gusturile.

Leave a Reply

Your email address will not be published.