Corala „Universitas” – „Călătorie la 1900” pe aripile muzicii…

afis 2016 (2)-tileCastelul Miclăușeni își deschide porțile vizitatorilor în atmosferă de sărbătoare, ocazie cu care Corala „UNIVERSITAS”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași va susține un recital în deschiderea festivă a evenimentului „Călătorie la 1900”, care va avea loc Sâmbătă, 3 septembrie 2016, începând cu orele 10.00.

Evenimentul „Călătorie la 1900”, care își propune o întoarcere în ambianța specifică familiei Sturdza, este anul acesta la cea de a treia ediție și va fi organizat în perioada 3-4 septembrie 2016.

Pe parcursul celor două zile publicul va putea vizita expoziția „Farmecul unei epoci uitate. Memorie și istorie”, organizată împreună cu partenerii Muzeul Național Peleș și Complexul Muzeal Național Moldova Iași, și va putea participa la activități interactive prin care castelul va prinde viață.

Intrarea la eveniment se face pe baza unui bilet, în valoare de 10 lei. Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.
Biletele vor putea fi cumpărate la intrarea în parcul Castelului.

În funcție de suma adunată, banii strânşi în urma vânzării biletelor vor fi direcţionaţi fie spre restaurarea turnuleţului de la poarta de sud-est, care este în ruină, fie spre restaurarea Monumentului lui Alecu Sturdza. Ambele sunt obiective importante ale domeniului de la Miclăuşeni și necesită intervenții în regim de urgență.

Leave a Reply

Your email address will not be published.