Presa locală astăzi, dezbătută în mediul academic, la UAIC

Afis_Zilele JurnalismuluiAsociația Studenților Jurnaliști (ASJ) din Iași organizează prima ediţie a întâlnirilor-dezbateri Zilele Jurnalismului Local duminică, 10 aprilie 2016. Evenimentul va avea loc în sala Ferdinand a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), începând cu ora 12:00. Zilele Jurnalismului Local fac parte din seria Întâlnirilor ASJ.

În cadrul primei ediții a Zilelor Jurnalismului Local, jurnaliști din presa locală, reprezentanți ai intituțiilor de presă și de cultură vor dezbate subiectul presei locale în ziua de astăzi împreună cu studenți și profesori universitari. Lansăm în continuare invitaţia pentru reprezentanţii presei ieşene şi printre reprezentanţii instituţiilor interesate de soarta presei locale, de a participa şi de a dezbate pe marginea temei: Presa locală astăzi: stare, rezistenţă şi etică profesională.

Printre invitații care au confirmat deja participarea în cadrul dezbaterii, îi menţionăm pe: Raluca Daria Diaconiuc (corespondent Radio Iași și AGRO TV), George Pleșu (jurnalist Dilema Veche și proiect manager AltIași), Marius Scovronschi (membru ÎnOraș.ro), Nicoleta Munteanu (mediator Centrul Internațional de Mediere) și Emil Munteanu (coordonator Clubul de lectură Alecart), Alexandru Lăzescu (redactor-șef  Revista 22, președinte Ziarul de Iași, profesor la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării), Septimiu Panainte (prodecan Facultatea de Drept), Dan Stoica (conf. univ. Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Stelian Dumistrăcel (cercetător științific la Academia Română – Filiala Iași și colaborator al Ziarului de Iași) și Daniela Gîfu (cercetător științific și cadru didactic asociat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), scriitor și membru a Uniunii Ziariștilor Profesioniști (UZP) din România).

Întâlnirea va fi moderată de jurnalistul Andrei Giurgia. Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Scopul proiectului este de a organiza workshop-uri, conferințe și dezbateri pentru pregătirea și familiarizarea studenților de la jurnalism cu mediul de lucru (interacțiunea studenților cu jurnaliștii invitați); premierea profesioniștilor și practicienilor media, din piața media locală de către organizatori și parteneri.

Evenimentul va avea o periodicitate bianuală şi este realizat cu sprijinul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Parteneri media: Agerpres, Ziarul de Iași, Iași Fun, Evenimentul Regional al Moldovei, Revista de Cultură Contemporană Timpul, Suplimentul de Cultură, 360.uaic.ro, UZD, The Club of Serial Readers, Alecart, Cartea Românescă, AltIași.

Partener principal: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Organizator: Asociația Studenților Jurnaliști (ASJ)

Leave a Reply

Your email address will not be published.