Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” Iași: evenimente omagiale pentru Mihai Eminescu și George Enescu

expozitie-george-enescu-big Biblioteca Centrală Universitară ,,Mihai Eminescu” Iasi dă startul programului de evenimente cultural-artistice din 2016 cu omagierea a două nume importante pentru Cultura Română, poetul Mihai Eminescu si compozitorul George Enescu.

Vineri, 15 ianuarie, iesenii sunt invitati în spatiul expozitional de la etajul I, sediul central, la expozitia de carte ,,Ziua Culturii Nationale – George Enescu (1881-1955)”. Dacă Eminescu a rămas în conştiinţa tuturor ca muzician al poeziei, Enescu, compozitor şi interpret de geniu, este considerat luceafărul muzicii româneşti. De la Légende, compusă la nouă ani, la Andantino malinconico, compus la saizeci, Enescu ne-a lăsat o adevărată comoară muzicală constând în piese pentru vioară, în lucrări de cameră într-o varietate de genuri pentru instrumentul său preferat, simfonii şi opera Oedip.
Mai multe detalii AICI.

Expozitia poate fi vizitată gratuit până pe 15 februarie.

recital Mihai EminescuTot vineri, de la ora 18, studentii anului II Actorie de la Facultatea de Teatru a Universitătii de Arte ,,George Enescu” Iasi (Clasa profesorilor: prof. univ. dr. Emil Coseru si lector univ. dr. Tatiana Ionesi) vă asteaptă în Sala ,,B.P. Hasdeu” la Recital Mihai Eminescu, în regia Iulianei Moraru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.