Muzeul Unirii găzduiește dezbaterea „Refugiaţii, o provocare pentru Europa”

Afis-Onesimos_9-ian-2016Asociaţia Culturală Onesimos Iasi vă invită să participaţi sâmbătă, 9 ianuarie, începând cu ora 14, la dezbaterea cu tema „Refugiaţii, o provocare pentru Europa”, care va avea loc la Muzeul Unirii din Iași.

Cu toţii ştim că civilizaţia europeană se confruntă în ultimii ani cu dileme care pun în discuţie însăşi fibra ei identitară. Una dintre frământările care suscită dezbateri aprinse şi nuanţate la cel mai înalt nivel al forurilor decizionale şi care ne preocupă pe noi toţi este cum ne raportăm la imigranţii ce îşi croiesc drum spre Europa.
Care sunt condiţionările istorice şi culturale ale acestor populaţii, cu ce principii şi instrumente operează Uniunea Europeană în analiza şi soluţionarea crizei declanşate de refugiaţi, cât de întemeiate sunt temerile legate de întâlnirea cu aceste civilizaţii, care este impactul noului context la nivel personal?
Iată doar câteva din întrebările la care vom căuta răspunsuri împreună cu invitaţii noştri: Dorin Dobrincu – istoric, Institutul de Istorie “A.D.Xenopol”, Iaşi, Dănuţ Mănăstireanu– teolog, World Vision International și moderator – Dănuţ Jemna – profesor FEAA, Univ. „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.