Concert de jazz cu trupa „HiPPiE” (Germania si Franta)

Afis_resCentrul Cultural German Iaşi și Hunter`s Pub au plăcerea de a vă invita la un concert de jazz extraordinar cu trupa „HiPPiE” din Germania şi Franţa. Concertul, primul din acest sezon, va avea loc vineri, 23 octombrie 2015, începând cu orele 20:30 în Hunter`s Pub.

HiPPie transformă jazz-ul în rock si rock-ul în jazz. Acest cvartet adaugă compoziţiilor sale ritmuri cajun, soul şi funk, iar când Andi Maile (saxofon) schimbă ritmul de la ceva alert la pasaje parcă evanghelice, rezultă ceva divin. Când nu interpretează compoziţiile proprii ale lui Jens Loh, cei patru cântă piese de mult timp uitate, şi care din acest motiv sunt considerate melodii rock clasice – printre care si „We are the champions“ a lui Queen și „Mercedes Benz” a lui Janis Joplin. Ambele titluri sunt recunoscute doar prin liniile melodice intercalate ale saxofonului si orgii. În special, la piesele lui Queen, trupa vibrează şi dansează atât de extaziată, încât vanitatea cu care s-a învăluit Queen însuşi în Olimpul „campionilor” păleşte.

Hippie cântă până când apare euforia pură. O astfel de formaţie nu poate fi descrisă ca fiind „creativă” – asta sună prea previzibil – ci pur și simplu ca fiind o trupă fără inhibiţii.
Sloganul lor este: „Intră, … descoperă … și dansează !!!”

 

Jens Loh (Germania) – chitară bas

Antoine Fillon (Franţa) – tobe

Andi Maile (Germania)– saxofon

William Lecomte (Franţa) – orgă

http://www.hippie-music.com

 

Evenimentul va fi realizat cu sprijinul Ministerului pentru Ştiinţă, Cercetare şi Artă a landului Baden-Württemberg

Leave a Reply

Your email address will not be published.