25 de voluntari internaţionali au impresionat ieşenii la Muzeul Vasile Pogor cu dans, porturi şi preparate tradiționale

AIESEC Iași a organizat Târgul Multicultural „Global Village”. Realizat în parteneriat cu Muzeul Literaturii Române Iași, evenimentul a avutloc în incinta Muzeului Vasile Pogor, începând cu ora 13:00. Alături de 90 de elevi din liceele ieșene, participanţii au avut parte de 3 ore despectacole și concursuri cu studenții internaționali care au ales un program de voluntariat facilitat de AIESEC Iași.

„Global Village”este o iniţiativă internațională a organizației AIESEC Iași, prin care se celebrează diversitatea culturală, prin prezența în același oraș a 25 de tineri de naționalități diferite. Aceştia s-au dovedit a fi extrem de entuziasmaţi privind iniţiativa prin care și-au prezentat frumuseţile culturii fiecăruia, în cadrul unui concurs jurizat. Aşadar, fiecare echipă a urmărit o serie de reguli şi cerinţe stabilite de organizatori, în vederea realizării unui spectacol internaţional cu adevărat unic, în care au trecut prin proba costumelor, a prezentării standurilor tradiționale și prin cea a dansului. Participanţii, împreună cu juriul format din membri AIESEC Iaşi, s-au bucurat de spectacolul multicultural, iar la final au desemnat câştigătorii: echipele Turcia, Pakistan, Hong Kong şi Malaysia.

 

La eveniment au fost prezenţi studenți din 14 ţări diferite, care au venit în Iași pentru a facilita cursuri de educație non-formală în cadrul proiectelor educaționale și de dezvoltare a comunității, organizate de AIESEC Iași: GROW, Experience around the world și Discover Romania beyond Dracula.

 

GROW este un proiect național, organizat în parteneriat cu Școala de Valori, menit să completeze aria de cunoştinţe a unui elev de liceu, urmărindu-se astfel dezvoltarea acestora la un nivel personal și profesional. Pe tot parcursul proiectului, elevii vor interacționa cu traineri din alte culturi și vor învăța să fie deschiși, comunicând continuu în limba engleză.

 

„Discover Romania beyond Dracula” este un proiect prin intermediul căruia AIESEC își propune să îmbunătățească imaginea oraşului Iaşi la nivel internațional și național. Cei vizați sunt persoanele din rândul populației tinere, prin promovarea directă a culturii și a patrimoniului local și național, dar și prin promovarea importanței voluntariatului. Astfel, timp de 6 săptămâni, 40 de tineri din 25 de țări vor veni în cele mai importante centre universitare din România, pentru a avea o experiență culturală autentică și pentru a descoperi frumusețile României, făcând poze şi scriind articole.

 

„Experience Around the World” este un proiect ce se derulează în Iaşi şi se bazează pe interacțiunea copiilor din centrele de plasament „Anton Holban” și „Veniamin Costache” cu voluntari internaționali, pentru a-i ajuta pe aceștia să capete o mai bună înțelegere din punct de vedere cultural. Studenții vor susţine sesiuni şi workshopuri copiilor, cu teme precum autocunoașterea şi prezentarea culturilor din care fac parte. De asemenea, aceştia vor fi responsabili și de predarea unor noţiuni introductive de limba engleză.

 

Târgul Multicultural „Global Village” s-a bucurat de aprecierea tuturor participanţilor şi voluntarilor internaţionali, care îşi încheie experienţa din România la finalul lunii august. AIESEC Iaşi continuă proiectele de educație non-formală și se pregătește să lanseze două noi proiecte pentru elevi, începând cu luna septembrie 2015.

Leave a Reply

Your email address will not be published.