Ieșenii pot susține proiecte de impact pentru comunitate prin SWIMATHON 2015

GaleriiFundația Comunitară Iași dă startul etapei de înscriere a susținătorilor pentru unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de strângere de fonduri ale anului: Swimathon Iași.

Organizat pe platforma unui concurs de înot, Swimathon Iași le oferă tuturor ieșenilor oportunitatea de a se implica în comunitatea din care fac parte susținând, într-un mod simplu și inedit, unul sau mai multe dintre proiectele înscrise, pentru care se va înota în acest an în data de 4 iulie, la Ștrandul Municipal.

Anul acesta, se înoată pentru 24 cauze 

Swimathon 2015 reunește 24 de cauze locale, care urmăresc să sporească calitatea vieții urbane, investind în artă, educație și pasiuni sau contribuind la egalitatea de șanse a grupurilor vulnerabile. Mai multe detalii despre proiectele înscrise anul acesta se găsesc pe site-ul Swimathon Iași: swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro.

Până acum, 6 ambasadori și 36 de echipe de înotători s-au înscris pentru a spijini proiectele. Înscrierea echipelor de înotători va continua până la epuizarea celor 50 de culoare de înot.

Ce trebuie să faci ca să fii susținător? 

A fi susținător înseamnă să sprijini financiar una sau mai multe dintre echipele care vor înota pe 4 iulie la Ștrand. Poți alege să oferi o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin parcursă de echipă sau o sumă fixă, indiferent de numărul de lungimi de bazin parcurse. Plata poate fi făcută online, în timpul evenimentului, prin bancă (în contul RO14RNCB0178127673670001, deschis la BCR Sucursala Al. I. Cuza, Iași – menționând echipa sau proiectul susținut) sau în numerar (la sediul Fundației Comunitare Iași).

Farmecul și energia acestui eveniment pleacă de la puterea comunității de a se mobiliza și de a mișca lucrurile în Iași. Acesta este motivul pentru care suma minimă pe care un susținător o poate oferi este de 10 lei, dar și motivul pentru care încurajăm un număr cât mai mare de oameni să se implice, oferind o sumă confortabilă pentru ei.

Pentru a deveni susținător, trebuie să intri pe site-ul oficial și să completezi formularul de înscriere (angajamentul de plată), până în ziua evenimentului.

Swimathon este cel mai mare eveniment local de crowd-funding pentru proiecte comunitare. Anul trecut, la cea de-a treia ediție, 16 proiecte locale au mobilizat în jurul lor 1482 de donatori unici. 178 de înotători au parcurs, în total, 74. 95 de kilometri de valuri și s-au adunat 120.392, 26 lei. Evenimentul se derulează la nivel internațional, după prima ediție desfășurată în Londra, în 1986.

Leave a Reply

Your email address will not be published.