10 pentru L.S.G.G

În perioada 11-17 Mai, Liga Studenţilor de la Geografie şi Geologie organizează diferite evenimente ce au ca scop aniversarea celor ZECE ani de la înființarea acestei asociații, ZECE ani plini de activitate și implicare în viața ieșeană. Data de 17 mai este una simbolică atât pentru geografi cât și pentru geologi deoarece atunci a fost semnat actul de naștere al Ligii Studenților de la Geografie și Geologie. Această asociație reprezintă pentru fiecare student o bună oportunitate de a învăța să ia decizii, ce presupune munca în echipă și dă șansa fiecărui voluntar să fie responsabil. De atunci a trecut un deceniu, iar în acest context am pregătit o serie de evenimente menite să trezească trăiri și emoții, atât pentru foștii membri, cât și pentru cei actuali.

Primul eveniment care va deschide săptămâna aniversară este reprezentat de „Culoarul Istoric” , o cronologie a fotografiilor ce au conservat istoria evenimentelor din ultimul deceniu. Va avea loc în data de 11 MAI, între orele 10:00-18:00, în „Sala Pașilor Pierduți” și la Etajul al-III-lea al Facultății de Geografie și Geologie Iași. „Culoarul” are menirea de a evidenția evoluția atât a asociației propriu-zise, cât și a tinerilor voluntari, timp în care ne vom răsfăța invitații cu o degustare de vin.

Pentru iubitorii de munte s-a creat un eveniment specific geografilor, și anume „Workshop- Instruire montană”. Are ca scop expunerea unor tehnici și metode de pregătire pentru drumețiile la care vom lua parte pe viitor. Sub îndrumarea unei echipe de profesioniști dar și de două mari personalități ai Facultății de Geografie și Geologie, pe data de 12 MAI, orele 18:00, în Amfiteatrul B1 al Corpului B din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, vom afla din greșelile lor, dar și din experiențe, cum putem parcurge un traseu montan fără probleme.

„Amintiri din viitor- Despre geografi și geologi” este următorul eveniment ce face o trimitere în timp pentru a descoperi plăcerea de a fi geograf, admirația nemăsurată pentru natură dar și obstacolele întâlnite pe parcurs. Prin acesta aducem omagiul nostru marilor profesori ai Facultății de Geografie și Geologie Iași, marilor cercetători care din generație în generație au lăsat ceva prețios urmașilor lor. Ca invitat special în ziua de 14 MAI la orele 16:00 în Sala „Ferdinand” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, îl vom avea pe geograful Academician Alexandru Ungureanu, membru corespondent al Academiei Române din 7 februarie 1995.

Ziua de 16 MAI vine cu o CONFERINȚĂ prin care ne propunem să răspundem la necesitatea de îmbunătățire a culturii si capacității de reflectare a realității din ziua de azi. Tema conferinței „Rolul voluntariatului în evoluția și dezvoltarea societății civile” vrea să înștiințeze publicul spectator despre nașterea și dezvoltarea voluntariatului în societatea prezentă și viitoare, prin invitații speciali care vor lua parte la orele 18:00, în „Sala Senat” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași.

Ultimul și cel mai reprezentativ eveniment pentru voluntarii, profesorii și a celor ce formează Liga Studenților de la Geografie și Geologie, va avea loc pe data de 17 MAI, o zi mare în care vom sărbatori un deceniu de activitate, „Zece pentru L.S.G.G”! Eleganță, ambianță și istorie. ZECE ani de povești, cu sute de persoane care ne-au onorat cu prezența și au ajutat la împlinirea a sute de vise, cu oameni minunați și prietenii de durată. Pentru a sărbătorii cum se cuvine, am pregătit un eveniment special la care sunt așteptați de la cei mai vechi membri fondatori, foști dar și actuali membri ai Consiliului Director, președinți și vicepreședinți, cadre didactice, colaboratori, sponsori, parteneri, dar și cei mai noi voluntari ai Ligii, la orele 18:00, în „Sala Gaudeamus” a Casei de Cultură a Studenților.

Dorim să specificăm că intrarea la evenimente este liberă, cu excepția zilei de 17 Mai, și anume Gala „Zece pentru L.S.G.G.”, unde intrarea se va face strict pe bază de invitație.

Gala se va încheia cu o petrecere în stilul nostru caracteristic GEO-GEO!

Leave a Reply

Your email address will not be published.