Seara de film german – „Oh Boy”

Afis - Oh Boy_resCentrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 6 mai 2015, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german „Oh Boy”, din anul 2012,  în regi lui Jan Ole Gerster.

OH BOY spune în episoade turbulente de 24 de ore detalii din viața unui tânăr la finalul căreia nimic nu va mai fi la fel ca înainte. Cu filmul său extraordinar de debut, Jan Ole Gerster reușește să amintească de marile exemple cinematografice, fără însă a le exploata: de lucrările timpurii ale lui Woody Allen, de filmul „After Hours” a lui Martin Scorsese, dar și de filmele șvabe de la sfârșitul anilor șaizeci. Și în ciuda tuturor modelelor identificabile, Gerster a dezvoltat o tehnică unică, pe care o păstrează de la primul și până la ultimul cadru.

Acțiune:

Nico Fischer în vârstă de douăzeci de ani a renunțat ceva timp în urmă la studii. De atunci, el trăiește de la o zi la alta, hoinărește neîncetat pe străzile orașului său, și se minunează de oamenii din jurul lui. Niko este un observator și ascultător, căruia oamenii îi spun poveștile lor. Cu o curiozitate liniștită observă cum fac ei față cotidianului. Până într-o zi turbulentă când prietena lui îl părăsește, tatăl său îi taie alocațiile lunare iar un psiholog îi diagnostichează cu „dezechilibru emoțional”. O frumusețe stranie pe nume Julika îi confruntă cu rănile trecutului comun, noul său vecin îi tratează inima rănită cu chiftele și în tot orașul, se pare că nu mai este de găsit o cafea „normală”.

După o astfel de zi ar trebui Niko  să părăsească într-adevăr „zona lui  de confort” și să își schimbe viața? O cucerește poate la final pe Julika? Și primește chiar mult-așteptata cupă de cafea?

Filmul va fi subtitrat în limba română.

Intrarea este liberă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.