“Un student, o jucărie, un copil fericit” – rezultate

copil lsggAnul acesta, Liga Studenților de la Geografie și Geologie (L.S.G.G.) prin proiectul umanitar “Un student, o jucărie, un copil fericit”  desfășurat între 1-18 decembrie, a făcut Crăciunul să fie mai frumos pentru două sute de copii.

A VIII-a ediție a proiectului s-a terminat cum nu se putea mai bine, cu voluntarii LSGG mergând în satul Hărpășești din județul Iași și împărțind cadouri micuților. Cei 23 de voluntari care au participat la evenimentul final au fost întâmpinați în mod tradițional cu pâine și sare, pentru ca mai apoi să asiste uimiți la spectacolul pregătit de cei mici special pentru studenți și pentru Moș Crăciun.

Scopul proiectului a fost strângerea de fonduri (jucării, hăinuțe, rechizite, dulciuri, bani) pentru cei 200 de copii cu situație financiară precară din satul Hărpășești, comuna Popești,județul Iași dar și sensibilizarea publicului ieșean cu privire la nevoile celor apropiați.

Campania care s-a derulat în această perioadă a constat în desfășurarea mai multor activități în scop caritabil: 3-4 decembrie- promovarea acestei acțiuni și strângerea de fonduri din campusurile studențești (Codrescu, Agronomie, Tudor, Târgușor); 5 decembrie-petrecere caritabilă cu intrare pe bază de donație din Hunter’s Pub; 11 decembrie- seara de film din amfiteatrul B8, corpul U.A.I.C.; 13 decembrie- training de Public Speaking și Leadership; 16 decembrie-licitația cu scop caritabil. În urma acestor activități, fondurile ajunse au fost direcționate pentru acei copii din satul Hărpășești. S-a reușit colectarea de hăinuțe și jucării pentru toți cei 200 de copii, iar cei aproape 3000 de lei adunați s-au cumpărat rechizite, fructe și dulciuri.

„Am muncit zile în șir, am pierdut nopți, dar nimic din toate acestea nu contează. Nu înseamnă nimic pe lângă împlinirea pe care am simțit-ocopii lsgg văzând chipurile micuților. Ochii rotunzi, goi, dar totuși sclipitori datorită dorințelor ce macină în ei, zâmbete căzute în colțul gurii uitând parcă să se mai ridice, dar totuși cu fața luminată,o lumină pură, inocentă care mi-a răscolit în adâncul inimii. Mulțumesc pentru că mi-ați oferit această șansă!!” Maria-Alexandra Amoșiesei, unul dintre coordonatorii proiectului.

„Sunt mai mult decât mândru de ei (nr.-coordonatori). Tot ce pot să le spun este: ” Bravo, sincere FELICITĂRI”. Ca în orice familie, nu există doar armonie şi atât, există şi mici certuri/contraziceri, dar NICIODATĂ nu am uitat pentru ce am muncit. Felicitări încă o dată coordonatorilor „Un student, o jucărie, un copil fericit” și mulțumiri celor care ne-au ajutat . Sărbători fericite tuturor, așa cum vor avea și acei copii din Hărpășești.” Luca Ionuț Alexandru, președinte L.S.G.G.

Leave a Reply

Your email address will not be published.