Serviți, vă rog, o cafe(ne)a literară

cafenea literaraAsociația Studenților Francofoni din Iași (ASFI) desfășoară cea de-a doua Cafenea Literară din cadrul Concursului Internațional de poezie și proză, Echos Francophones, joi, 10 aprilie 2014, începând cu ora 18:00. Librarium Palas Mall îi găzduiește pentru câteva ore pe ieșenii simpatizanți ai artei condeiului, pregătiți să dezbată despre amenințare și despre fenomenul de amnezie a cuvintelor în creația literară.

Discuțiile vor fi animate de nume sonore ale spațiului literar: Emil Brumaru, Valeriu Stancu, Florin Irimia, Ștefania Hănescu, Bogdan Federeac și Vlad A Gheorghiu, iar atmosfera va fi destinsă de acordurile de chitară ale lui Andrei Popa și de replicile dinamice ale trupei de teatru Impro Iași din cadrul Asociației Studenților Francofoni din Iași și a Lectoratului Francez Iași.

De miercuri, 23 aprilie până marți, 29 aprilie se vor desfășura o serie de activități derulate în paralel cu înscrierile în competiția Echos Francophones. Această săptămână va consta în creații ad-hoc (desene pe asfalt), interpretări de texte, dar și vizualizarea unui film tematic francofon.

Concursul internațional de poezie și proză Echos Francophones în limba franceză și în limba română a atins în acest an pragul celei de-a IX-a ediții. Înscrierile se desfășoară în perioada 11 martie – 22 aprilie, pentru creațiile în limba franceză și 20 martie – 10 aprilie, pentru cele în limba română, la adresa de e-mail: concours.echosfrancophones2014@gmail.com, temele de creație fiind déjà-vu, ameninţarea şi amnezia cuvintelor. Anunțarea câștigătorilor va avea loc în intervalul 1-2 mai, finalul competiției fiind marcat de Festivitatea de premiere ce va avea loc pe 13 mai, unde vor fi desemnați tinerii maeștri ai creației francofone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.