Campania „Tinerii votează – Tinerii contează”

Consiliul Tineretului din Romănia – CTR în parteneriat cu Asociația Studenților Francofoni din Iași –ASFI desfăşoară evenimentul regional (regiunea Nord – Est) în cadrul Campaniei Naţionale de Informare şi Conştientizare „Tinerii votează – Tinerii contează” sau League of Young Voters Romania. Campania este realizată cu sprijinul Autorităţii Electorale Permanente – AEP, al Biroului de Informare al Parlamentului European în România – BIPERO si al Ministerului Tineretului si Sportului – MTS.

Evenimentul va avea loc în zilele de 10 și 11 aprilie, în oraşul Iași. Pe parcursul celor două zile sunt aşteptaţi reprezentanţi ai mass media, ai instituţiilor locale/regionale, reprezentanţi ai ONG-urilor locale şi în special tineri, pentru a participa la:

  • Conferinţa de presă pentru lansarea evenimentului regional – va avea loc în data de 10 aprilie, în sala 502, la corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, începând cu orele 12.00.
  • Seminarul regional de informare pentru tineri – va avea loc în data de 10 aprilie, în sala 502, la corpul R al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, începând cu orele 13.00.
  • Evenimentul public de informare – un cort/stand ce va fi amplasat pe strada Lăpușneanu, pe parcursul zilei de 11 aprilie, începând cu orele 11.00.

Scopul Campaniei este de a stimula participarea activă a tinerilor la viaţa democratică europeană şi naţională, în special prin încurajarea participării acestora la alegerile pentru Parlamentul European, în calitate de cetăţeni corect informaţi şi responsabili. Campania are un caracter nepartizan, asigurând reprezentarea echitabilă a tuturor părţilor.

În perioada 18 martie – 11 aprilie 2014, în cadrul Campaniei sunt implementate evenimente regionale în toate cele 8 regiuni de dezvoltare ale României, respectiv în orașele: Iaşi, Galaţi, Cluj, Sibiu, Timişoara, Târgovişte, Craiova, Bucureşti, incluzând activităţi de informare şi conştientizare asupra importanţei participării la viaţa civică, în general, şi a participării la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai 2014, în particular.

Pentru detalii complete privind evenimentele din cadrul Campaniei vă invităm să accesaţi pagina web, pagina oficială de Facebook, şi contul de Twitter TineriiConteaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.