Peste o mie de oportunități de carieră vor fi prezentate ieșenilor săptămâna viitoare, la Târgul de Cariere

afis Targul de Cariere IasiTârgul de Cariere revine în 8 și 9 aprilie la Iași, pentru cea de-a șasea ediție, la care sunt așteptate peste 5.000 de persoane, de la studenți și tineri în căutarea primului loc de muncă și până la persoane cu experiență profesională. Cei aproximativ 30 de participanți au pregătit peste o mie de oportunități de carieră – slujbe cu normă întreagă sau parțială, programe de voluntariat, stagii de practică și internshipuri în țară ori străinătate. Posturile disponibile se adresează specialiștilor din domenii diverse, de la programare și inginerie până la marketing, resurse umane ori lingvistică – în principal studenți sau absolvenți de studii superioare. Evenimentul se va desfășura la Palas, între orele 10 și 17.00 în ambele zile de târg (marți și miercuri), iar accesul este gratuit pentru toți cei interesați.

„Le-am pregătit ieșenilor și de această dată un eveniment competitiv, la care am pus accent pe interacțiunea candidaților cu potențialii angajatori și pe prezentarea unor oportunități de carieră cât mai variate. Vizitatorii pot veni cu Smart CV-ul, pe care îl descarcă de pe ejobs.ro și-l listează într-un singur exemplar, iar companiile prezente la târg îl vor scana și va intra direct în baza lor de date”, a declarat Louisa Olar, project manager-ul Târgului de Cariere.

Partenerul acestei ediții a Târgului de Cariere este Lear Corporation. Sponsorii evenimentului sunt Arvato, Delphi, Xerox, Amazon, Renault și Youngculture. Alături de aceștia, mai participă companii precum Route 66, Adecco, Toyota, SCC, BKK vor Ort, Arhipelago, Iasitex și Electroputere VFU Pașcani.

Cu peste 90.000 de angajați în toată lumea, Amazon este liderul mondial în e-comerț, furnizor de top în servicii online și proprietarul celui mai de succes e-reader, Amazon Kindle. Compania este inclusă în Topul 100 Fortune și a deschis centrul de dezvoltare la Iași în 2005, iar echipele de aici lucrează în domenii precum dezvoltare software, business process support și editare digitală a imaginii. La Târgul de Cariere, Amazon prezintă în special posturi disponibile pentru vorbitorii de limbă germană sau portugheză.

La rândul său, furnizorul internațional de servicii de outsourcing Arvato (parte a grupului Bertelsmann) caută la Iași specialiști HR care să li se alăture celor peste 63.000 de angajați din 39 de țări. Serviciile oferite de Arvato sunt gândite pentru a acoperi toate necesitățile clienților, de la pregătirea și distribuirea materialelor tipărite și stocarea digitală a materialor până la managementul informației, relații cu clienții, CRM, servicii financiare și IT.

Inginerii, mai ales cei specializați în producție, calitate și controlul calității, relații cu clienții ori servicii de mentenanță, reprezintă potențiali angajați ai Delphi Diesel Systems Romania, parte a Delphi Automotive PLC. Lider mondial în furnizarea de tehnologii pentru industria auto, Delphi are sediul central în Marea Britanie și a dezvoltat centre importante de producție, tehnice sau de relații cu clienții în 32 de țări. Fabrica de la Iași produce componente de înaltă precizie pentru injecția motoarelor diesel.

Și Renault România vrea să recruteze la Târgul de Cariere de la Iași, compania fiind o prezență constantă a ultimilor ani. Unul dintre principalii angajatori din România, cu aproape 18.000 de angajați, Renault România reunește platforma Dacia de la Mioveni, Centrul Logistic RIR-ILN, Centrul de design Renault Design Central Europe, Centrul de Inginerie Renault Technologie Roumanie (care include Centrul Tehnic de la Titu), direcția comercială Renault Commercial Roumanie (tri-marca Dacia-Renault-Nissan) și Matrițe Dacia Pitești. La sfârșitul anului 2011, operațiunile Renault din România au generat o pondere de 2,9% din PIB-ul României.

Programatorii Java sunt așteptați la Târgul de Cariere de către Youngculture, companie elvețiană de software înființată în 1996 și care numără peste 160 de angajați în sediile din Zurich, Munchen, Viena, Belgrad, Nis și Iași. Youngculture furnizează soluții IT pentru afaceri – dezvoltări software, e-comerț și aplicații mobile și pentru web.

O altă prezență notorie la Târgul de Cariere Iași este Xerox, liderul mondial în managementul documentelor. Cu vânzări de aproape 23 de miliarde de dolari, Xerox se adresează atât antreprenorilor, cât și marilor companii, ajutându-le să devină mai eficiente. Compania oferă servicii de outsourcing în domeniile IT și business process, precum și binecunoscuta birotică ce-i poartă numele. Printre posturile prezentate la Târgul de Cariere Iași se numără: specialist database marketing, consultant (limba italiană), administrator Linux și senior web developer.

În cadrul târgului, pasionații de inginerie pot participa la workshopul „Programare pe mașini unelte cu comandă numerică”, susținut de Dănuț Bulhac, angajat al Allmetech, în colaborare cu Teaching. Acesta se va desfășura miercuri, 9 aprilie, de la ora 12.00, iar accesul se realizează în mod gratuit, pe baza unei înscrieri pe site-ul targuldecariere.ro. Tot gratuit, participanții pot beneficia de consiliere academică din partea celor de la Centrul de Carieră CIPO (din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”). Reprezentanții centrului vor oferi sfaturi celor care au nevoie de ghidare educațională (programe de master ori doctorat).

Târgul de Cariere este cea mai mare rețea de evenimente de carieră din România și aduce împreună sute de angajatori și mii de candidați. Proiectul, demarat în 2006 de agenția Fapte, este organizat în fiecare primăvară și toamnă în marile orașe din România și se adresează atât angajatorilor din domenii diverse, cât și tinerilor talentați interesați de oportunități de carieră. În această toamnă, Târgul de Cariere va ajunge la cea de-a o sută ediție.

Leave a Reply

Your email address will not be published.