Parcul Prieteniei, proiect de solidaritate studenţească

afiș parcul prietenieiStudenții reprezentanți în Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași își propun consolidarea dialogului și dezvoltarea unor proiecte comune alături de colegii reprezentanți din cadrul universităților publice din Iași.

Un prim pas în acest sens îl reprezintă întâlnirea dintre studenții senatori de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea de Arte „George Enescu”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, eveniment care va avea loc vineri, 28 martie 2014, ora 15:00, în Sala Senatului a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Cu acest prilej, se vor discuta posibilitățile de colaborare pe activități educaționale și extra-curriculare, precum și problemele învățământului superior, cum ar fi subfinanțarea, abandonul școlar, reprezentarea studențească și colaborarea cu asociațiile studențești.

Pentru a pune în fapt și a stimula această colaborare, studenții reprezentanți din Senatul Universității „Alexandru Ioan Cuza” îi invită pe colegii lor de la celelalte universități să ia parte la dezvoltarea proiectului „Parcul Prieteniei”, care își propune să transforme, prin reamenajare, spațiul verde din Complexul Studențesc „Codrescu”, într-un simbol al solidarității. Aceștia își propun plantarea de arbori și arbuști ornamentali împreună cu amplasarea unui monument în spiritul aceleiași idei de solidaritate și prietenie. Precizăm faptul că prima etapă a plantării va avea loc sâmbătă, 29 martie 2014, începând cu ora 10:00 în Complexul Studențesc „Codrescu” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Leave a Reply

Your email address will not be published.