Concert de jazz cu trupa STREAM din Germania

Plakat STREAM_micCentrul Cultural German Iaşi și Club RS au plăcerea de a vă invita la un nou concert de jazz cu trupa STREAM  din Germania. Concertul va avea loc joi, 21 noiembrie, începând cu ora 21:00 în Club RS.

Uwe Steinmetz – Saxofon

Daniel Stickan – Pian

Andreas Edelmann – Contrabas

Lauren Franklin-Steinmetz – Violoncel

Soxofonistul  Uwe Steinmetz a compus lucrări pentru coruri, formații, orchestre de cameră , cvartete de corzi și orgi, și a a avut numeroase apariții pe scenă ca solist, în colaborare cu ansambluri de jazz, orchestre și muzicieni din Africa , America de Sud, India, America de Nord și Europa. În calitate de profesor de saxofon, va realiza la Iași un curs de măiestrie interpretativă, specialitatea Saxofon, cu elevii de la Colegiul Național de Artă “Octav Băncilă” în perioada 20-21 noiembrie.

 În cadrul  cvartetului STREAM, el  explorează punctele comune ale acestor tradiții muzicale diferite, în colaborare cu  Daniel Stickan, un pianist extraordinar, cu soția sa Lauren Franklin-Steinmetz, o violoncelistă americană talentată și cu Adreas Edelmann, unul dintre cei mai versatili și remarcabili basiști de jazz ai generației sale, de pe scena jazz-ului european din Germania.

Stilul muzical al cvartetului STREAM, este inspirat din diverse surse din afara sferei jazz-ului contemporan: muzica populară, bisericească, rock avant-garde și muzica contemporană. Prin compozițiile lor, STREAM celebrează originile și fundamentul cultural și spiritual ale diverselor surse de inspirație pentru melodiile lor, bazându-se pe puterea muzicii de a dezvălui un adevăr profund, vindecător și reconciliant într-o lume din ce în ce mai globalizată, dar în același timp fragmentată.

 Intrarea este liberă.

Rezervări la numarul de telefon: 0232 213 060

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.