Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi sărbătoreşte 12 ani

ASFIAsociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi sărbătoreşte 12 ani de tradiţie, prietenie şi inovaţie. Petrecerea aniversară va avea loc miercuri, 6 noiembrie 2013, începând cu ora 22:30, în MY WAY Pub.

ASFI s-a remarcat de-a lungul anilor la nivel local, naţional şi internaţional, atât prin intermediul celor patru mari proiecte de tradiţie: „Arată că-ţi pasă!”, „Bal mascat”, Festivalul „Zilele Studentului Francofon” şi „Echos francophones”, cât şi prin alte iniţiative culturale, educaționale și sociale.

Cei 12 ani de activitate ai organizaţiei scot în relief conceptul de tradiţie, continuitate şi alimentează apetenţa tinerilor pentru francofonie prin entuziasmul şi dorinţa de implicare a membrilor asociaţiei. „ASFI este locul unde poţi să înveţi, să experimentezi şi, mai ales, este locul unde se leagă prietenii pe viaţă. La ceas aniversar, trebuie să mulţumim tuturor care au investit timp, emoţii şi creativitate în ceea ce reprezintă astăzi, poate, cea mai frumoasă asociaţie de studenţi din Iaşi!”, a declarat Valentin Iulan Ţoc, membru alumni ASFI.

Odată cu cea de-a 12 aniversare, ASFI îşi conturează o nouă imagine. Petrecerea aniversară este o dovada a continuităţii ASFI şi a progresului, o încununare a unor eforturi susţinute în timp, dar şi o dezvăluire a preocupării constante pentru reîmprospatarea identităţii organizaţionale.

Asociaţia Studenţilor Francofoni din Iaşi a fost înfiinţată pe 6 noiembrie 2001 şi este cea mai veche asociaţie de profil francofon din ţară. Din 2007 ASFI este membră a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), cea mai mare federaţie pe plan local. În 2010, ASFI a fost distinsă cu titlul de „Cea mai bună asociaţie a anului”, iar în 2011 și 2012 a fost nominalizată în finala Galei Naționale a Voluntariatului la categoria proiectul anului – artă și cultură și voluntarul anului – tineret.            

Leave a Reply

Your email address will not be published.