Concursul de eseuri – „Basarabia – o datorie morală a românilor sau un potențial pericol?”

ConcursSpiritul enciclopedic şi apetenţa pentru controverse sunt constante ale studenţilor la Drept de ieri, azi şi mâine. Din aceste considerente, ELSA Iaşi, prin departamentul Activităţi Academice, lansează un nou proiect, Concursul de eseuri “Verba volant, scripta manent”. Spre deosebire de emblematicul Concurs de Procese Simulate care valorifică înclinaţia spre oratorie şi retorică, Concursul de eseuri îşi propune să dea studenţilor şansa de a se exprima în scris.

Concursul de eseuri doreşte să se deosebească de un simplu referat şcolăresc prin provocarea de a privi tema dată din 4 perspective: juridică, istorică, religioasă și psihosocială. Scopul acestui proiect este însă, mai înainte de toate, de a susţine şi promova valorile academice, pentru o dezvoltare durabilă şi sustenibilă a culturii şi educaţiei.

Proiectul se adresează tuturor studetilor la facultățile de drept ieșene, indiferent de anul de studiu în care se află iar participarea este individuală.

Înscrierile se desfășoară în perioada 21-23 octombrie 2013, Sala de Procese Simulate, intre orele 8:00-18:00. Termenul final de trimitere al eseurilor este 4 noiembrie 2013 iar taxa de participare: 10 RON

Premiul I (eseul câștigător) – 100 RON și publicarea acestuia în revista de drept Lawyr.it (http://lawyr.it/)
Premiul II – 50 RON și un stagiu de practică de două săptămâni în cadrul unui cabinet de avocatură ieșean
Premiul III – premii în cărți.

 

Va asteptam înscrierile în numar cat mai mare !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.