Seară de film german

Plakat - Das wunder von Bern_micCentrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 23 octombrie 2013, începând cu ora 18.30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german Das Wunder von Bern / Minunea de la Berna în regia lui Sönke Wortmann din anul 2003.

Acţiune:

Acţiunea filmului are loc în anul 1954. După ani întregi de captivitate sovietică, Richard Lubanski (interpretat de Peter Lohmeyer) se întoarce înapoi la familia sa și se simte imediat copleşit de sentimentul că se află printre străini. Copiii lui deveniţi acum adulți trăiesc propria lor viață, soția sa a dezvoltat o personalitate puternică, după ce ani de zile a avut  responsabilitatea propriei familii și fiul său cel mic, pe care el nu l-a mai văzut până acum, este un mare fan al unui fotbalist în vogă, de al cărui nume nu a auzit niciodată. Inima fiului său cel mic, Matthias (Louis Klamroth) bate cu entuziasm în special pentru jucătorul național

Helmut Rahn de la echipa Rot-Weiss-Essen, numit „Şeful”, care astfel a devenit un fel de tată surogat pentru băiat. „Şeful” l-a desemnat pe tânăr mascota lui, şi l-a făcut să creadă că poate câştiga cu adevărat un meci doar dacă Matthias este prezent. În mod impresionant, în film sunt înfăţişate în paralel problematica unei familii după ani întregi de înstrăinare şi finala senzaţională a meciului de fortbal al echipei germane naţionale sub conducerea lui Sepp Herberger în Elveția.

Intrarea este liberă.  Cu sprijinul Institutului Goethe

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.