ELSA Iași organizează Internet Law Summer School

Internet Law Summer SchoolEşti student al unei facultăți de drept? Eşti pasionat de libertatea de exprimare? Internetul reprezintă pentru tine mai mult decât o cale de comunicare? Acum ai ocazia să înveţi de la cei mai buni specialişti din domeniu despre conceptul de libertate de exprimare în cadrul lumii virtuale. European Law Students’ Association Iaşi (ELSA Iaşi) organizează, în perioada 18-25 august 2013, a doua ediţie a Şcolii de Varã pe tema dreptului internetului – Internet Law Summer School.

Evenimentul se va desfăşura la Predeal şi îşi propune să aducă în discuţie una dintre problemele de actualitate ale acestui secol: Libertatea de Exprimare – de la offline la online. Programul academic, extrem de variat va fi sustinut de specialişti cu un background activ in domeniu, precum:

 • Dna Monica Macovei – Europarlamentar
 • Dl Bogdan Manolea – Director Executiv Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet
 • Dna Liana Ganea – Coordonator Program ActiveWatch România
 • Dl Ştefan Candea – Director Centrul de Investigaţie al Jurnalismului România
 • Dna Cristina Lupu – Director Program şi Comunicaţii al Centrului pentru Jurnalism Independent
 • Dl Ştefan Tănase – Cercetător Senior în Securitate – Kaspersky Lab
 • Dna Valentina Pavel – Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet

 

Pentru a acumula cât mai multe informaţii captivante şi utile cu privire la tema aleasă, în cadrul programlui academic, pentru trei din cele şapte seri, sunt programate vizionări de filme documentare teamtice. Fiecare dintre aceste filme documentare, vor fi urmate de o dezbatere pe tema celor prezentate.

 

Costurile participării sunt de 700 RON (membrii ELSA)/ 750 RON (membrii non-ELSA), incluzând

 

 • cazarea pentru șapte nopti – Cabana Vânătorilor
 • trei mese pe zi;
 • logistică;
 • programul social.

 

Programul social nu va fi mai prejos. Treasure hunt, „The great battle”, focul de tabără și petrecerile tematice sunt doar câteva din surprizele ce te așteaptă!

Ediţia 2012 a Şcolii de Vară organizată de ELSA Iaşi s-a desfăşurat la Sighişoara, cu un număr de 43 participanţi şi 12 invitaţi, printre care dl. lect. dr. Maxim Dobrinoiu, dl. Bogdan Manolea jurist specializat în Dreptul Internetului, dl. jud. Florin Encescu preşedinte al Tribunalului Gorj, dl. av. Alin Popescu şi dl. av. Cristian Driga – avocaţi specializaţi în drept informatic.

Ediţia 2011 a Școlii de Vară organizată de ELSA Iași s-a desfășurat la Vama Veche, cu un număr de 42 de participanti și trei invitați, printre care și fostul Ministru al Justiției , dna. Monica Macovei, având ca temă Libertatea de exprimare.

Ai posibilitatea de a te înscrie până pe data de 30 iunie!

Pentru mai multe detalii despre Internet Law Summer School – Libertatea de Exprimare de la offline la online, vizitează  situl, sau scrie-ne la summerschool@iasi.elsa.ro

 

ELSA (European Law Student’s Association) este cea mai mare asociaţie independentă a studenţilor la drept din întreaga lume. ELSA Iaşi a fost înfiinţată în anul 1999 şi îşi propune să contribuie activ la educaţia juridică, să promoveze înţelegerea reciprocă şi responsabilitatea socială a studenţilor Facultăţilor de Drept şi a tinerilor jurişti. Şcoala de Vară este proiectul de cea mai mare anvergură al asociaţiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published.