Street Delivery, în premieră în Iași în perioada 14-16 iunie

Street Delivery este un eveniment-manifest care are ca scop revitalizarea spațiului urban și întărirea rolului structural pe care acesta îl are în viața omului. Conceptul evenimentului a luat naștere la București acum 8 ani și a pornit de la o nevoie acerbă de a recuceri strada și a transforma-o înapoi într-un spațiu locuibil din mijlocul de tranziție care a devenit. Un an mai târziu a fost preluat și în Timișoara iar acum Iașul se bucură de o primă ediție.

Timp de 3 zile (14 – 16 iunie), strada Vasile Pogor se va închide pentru mașini și se va deschide pentru oameni. Organizat de Fundația Cărturești în colaborare cu Ordinul Arhitecților dar și de studenți, artiști și ONG-uri, este un proiect care aparține societății civile și este destinat cetățenilor comunității.

945071_609995562344482_2097846880_nÎn acea perioadă vom transforma strada într-un spațiu în care toate ideile fantasmagorice ies la iveală devenind astfel o platformă de promovare a tuturor inițiativelor civice, sociale, culturale și artistice. În ziua de azi, infrastucturile auto iau locul parcărilor, marile dezvoltări comerciale iau locul spaţiilor verzi destinate locuitorilor cetăţii, iar extinderea carosabilului se face prin reducerea perimetrului alocat pietonilor – toate acestea se combină având ca rezultat dezintegrarea comunităţii şi banalizarea localităţii. Oraşul trebuie perceput ca un organism viu și îngrijit ca atare.

Ne propunem să înconjurăm oamenii de mobilier urban, spații creative de relaxare, expoziții de artă realizate în maniere neconvenționale, de muzică, film, teatru și vom aduce un plus de culoare unei străzi care altminteri era gri.

Vom crea o retea de socializare precum facebook, dar cu aplicații mai bune!

cover

Leave a Reply

Your email address will not be published.