Maria Răducanu și Vizi Imre au încântat ieşenii pe ritmuri de jazz

IMG_0162[1]Peste 400 de ieșeni au participat joi, 23 mai 2013, în sala Teatrului Luceafărul din Iași, la ”Dare to Dream”, un concert caritabil extraordinar cu Vizi Imre, Maria Răducanu, acompaniată la contrabas de Chris Dahlgren și Zoltan Octavian Butuc. Evenimentul a fost organizat de Philanthropics, un grup de masteranzi ai Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, cu sprijinul Fundației Serviciilor Sociale Bethany, a Cluburilor Rotary și Rotaract Iași, Rotaract Copou, Rotaract Curtea Domnească și Asociația Catalizator.

Seara de 23 mai a fost una de excepție pentru publicul ieșean. Iubitorii de jazz, fado blues sau folclor balcanic au avut ocazia să contribuie la sprijinirea unui număr de 30 de copii cu nevoi speciale prin prezența lor la ”Dare to Dream”. Concertul caritabil a reprezentat întâlnirea fericită dintre muzica românească de cea mai bună calitate și inițiativa caritabilă a Philanthropics, o echipă formată din 22 de studenți la Masterul în Marketing și Comunicare în Afaceri din cadrul FEAA, sprijiniți de Fundația Serviciilor Sociale Bethany, de Asociația Catalizator și patru dintre cele mai proeminente cluburi Rotary și Rotaract din Iași: Iași, Copou și Curtea Domnească.

Primul moment al serii fost susținut de Vizi Imre, finalist la Vocea României, care a reușit să antreneze publicul prin IMG_0126[1]improvizațiile scenice și muzica dinamică. Audiența a fost captată de vocea sa, de expresivitatea și de modul în care a reușit să anime întreaga sală. Momentul principal a fost susținut de marea artistă a jazz-ului românesc, Maria Răducanu, acompaniată de un instrumentist cu renume internațional – Chris Dahlgren. Vocea artistei și sunetul grav al contrabasului au sensibilizat publicul prin repertoriul eclectic de folclor românesc, blues, jazz, fado şi improvizaţie. Seara a fost încheiată de interpretul Zoltan Octavian Butuc, care a impresionat publicul cu poemele sale pe ritmuri de chitară.

“A fost o seară de neuitat pentru întreaga echipă. Suntem foarte încântați că eforturile noastre din ultimele 3 luni s-au materializat într-un eveniment de calitate, cu un public minunat și cu artiști de excepție. Mai mult de atât, ne bucură că am reușit să strângem suma de bani necesară Centrului de Recuperare și că am ajutat, astfel, copiii cu dizabilităţi să-și continue recuperarea și să se apropie de îndeplinirea viselor lor”, a declarat Maria Heigher, manager proiect.

În cadrul evenimentului a fost colectată o sumă de peste 15.000 lei care va fi donată integral Fundației Bethany pentru derularea programului de recuperare în cadrul căruia 30 de copii cu dizabilități neuro-psiho-motorii primesc continuu și gratuit servicii specializate de kinetoterapie, logopedie, terapie ocupaţională şi terapie psihologică. O parte din donație va fi utilizată pentru suplimentarea echipamentelor necesare programului de recuperare. Cei care doresc să susțină continuitatea centrului de recupare, pot ajuta fundația să investească în viitorul copiilor cu dizabilităţi prin donații particulare.

“Apreciem profund dedicarea cu care tânăra echipă Philantropics şi invitaţii acestora au lucrat pentru ca acest proiect să prindă contur şi să se concretizeze într-un act de mare generozitate pentru copiii noştri. Le mulţumim artiştilor care au încântat publicul ieşean cu darul talentului lor şi le mulţumim tuturor celor care au venit cu un pas mai aproape de cauza noastră”, a declarat Diana Păiuş, managerul Fundaţiei Serviciilor Sociale Bethany.

IMG_0208

Leave a Reply

Your email address will not be published.