Perspective juridice și non-juridice ale studentului la Drept

afis_perspective_v2Asociația Europeană a Studenților în Drept, ELSA Iași organizează Miercuri, 22 mai, ora 14:00, în amfiteatrul II.6, corpul A, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” evenimentul „Perspective juridice și non-juridice ale studentului la Drept”.

„Perspective juridice şi non-juridice ale studentului la Drept” este un proiect al Departamentului „STEP” din cadrul ELSA Iaşi, ce constă într-o conferinţă la care sunt invitaţi diverşi profesionişti cu anumite funcţii în sistemul juridic românesc. Acest tip de eveniment este unul cu tradiție penntru ELSA Iași fiind realizat de peste zece ani de zile, semestrial. După prezentarea profesiilor precum cea de judecător, procuror, procuror la parchetele speciale, mediator, notar, avocat, profesia aleasă pentru această ediție este cea de executor judecătoresc.

Ce implică această profesie? Care sunt provocarile dar și satisfacțiile din timpul exercitării ei? Cum se realizează accesul în această profesie? Sunt doar câteva din întrebările la care invitații din cadrul acestui eveniment vor răspunde pe larg. Prezentarea aspectelor definitorii ale profesiei de executor judecătoresc vine în întâmpinarea studenților la Drept și chiar și publicului larg, ținând cont de eventuala dorinţă a acestora de a ocupa una dintre cele mai satisfăcătoare poziţii din sistemul juridic sau de cea de a asimila cât mai multe informaţii în legătură cu subiectul ales.

De asemenea, studenții își pot clarifica în timp real eventualele nelămuriri ce pot apărea pe parcursul prezentărilor, fapt ce reprezintă un avantaj față de alte modalități de informare la care aceștia ar putea apela.

Vă aşteptăm miercuri, 22 mai, la ora 14 în Amfiteatrul II.6 alături de următorii invitaţi:

 

– Executor judecătoresc Airinei Constantin

– Executor judecătoresc Bîrca Gabriel

– Executor judecătoresc Mereuţă Lăcrimioara

Leave a Reply

Your email address will not be published.