Lansarea volumului „Cei dintâi vor fi cei din urmă” de Larry L. Watts la Librăria „Tafrali”

Larry-L-Watts-Cei-dintai-vor-fi-cei-din-urma-Romania-si-sfarsitul-Razboiului-Rece-Fereste-ma-Doamne-de-prieteni-Editura-Rao-Promo-Ziaristi-Online-Roncea-RoPe 15 mai 2013, la ora 17.00 va avea loc la Librăria „Tafrali” (Corp A, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”) lansarea volumului „Cei dintâi vor fi cei din urmă” de Larry L. Watts (continuarea lucrării „Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România„).

Larry L. Watts încearcă să restabilească adevărul istoric. Și să corecteze percepţiile comunităţii occidentale în privinţa rolului jucat de România în plan internaţional în perioada Războiului Rece.

Volumul al doilea ajunge până în prima săptămână din decembrie 1989, oprindu-se chiar înainte de revoluţie. Într-un studiu bazat pe analiza celor întâmplate între anii 1950 şi 1978, primul capitol încearcă să răspundă la întrebările: cum şi de ce SUA nu au înţeles România. În primul rând, avem de a face cu prejudecata colectivă privind faptul că România a fost statul cel mai puţin capabil să sfideze URSS, o prejudecată apărută în anii 1940, foarte greu de îndepărtat, chiar şi în perioada anilor 1962–1963, când opoziţia României a fost foarte puternică, această prejudecată dispărând totuşi pentru un timp, din 1964 până în 1968. Dar, după aceea, a revenit. Una dintre cele mai puternice lovituri date României prin dezinformarea sovietică şi ungară a avut loc în 1989″ – Larry L. Watts, revista „Clipa”, 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published.