Profesorii şi studenţii de la FEAA joacă fotbal în scop caritabil

suporting 2013 - asdmarkJoi, 16 mai 2013, începând cu orele 17.00 la Sala Polivalentă va avea loc SuPORTing, meciul caritabil organizat de Asociația AsdMARK.

SuPORTing este un eveniment care își propune să aibă un impact pozitiv în societatea ieșeană prin intermediul sportului în principal, dar și al carității.

Ajuns la a V-a ediție, meciul de fotbal dintre profesorii și studenții de la FEAA, are în acest an scopul de a ajuta o fetiţă de 7 ani să poată auzi. Aceasta a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială bilaterală congenitală, cu afectare gravă a limbajului în urmă cu 6 ani. Hipoacuzicul este o persoană cu simțul auditiv diminuat. Multe hipoacuzii pot fi rezolvate pe cale chirurgicală, în timp ce altele nu pot fi ameliorate decât pe cale protetică. Doctorii fetiţei Maia, au ajuns la concluzia că îi sunt necesare proteze auditive. Însă aceste proteze auditive ajung la suma de 1000 de EURO.

De aceea, banii încasaţi din vânzarea de bilete la SuPORTing vor fi folosiţi pentru a-i ajuta pe părinții fetiței să-i cumpere protezele auditive de care are nevoie. Prețul unui bilet este de 5 lei. Biletele s-au pus deja în vânzare și se pot achiziționa în continuare (inclusiv în ziua evenimentului) de la membrii asdMARK și de la standul dedicat evenimentului (parter FEAA, UAIC).

Pentru a achiziționa bilete și pentru a dona pentru Maia ca să îți recapete auzul contactați membrele Asociației AsdMARK:

Pătraş Maria-Monica – E-mail: patras_monica@yahoo.com & Nr de tel: 0761413992

Zetiu Anca-Mihaela – E-mail: anca.mihaelazetiu@yahoo.com & Nr de tel: 0752288198

“SuPORTing doreşte să fie un sprijin real al familiei Dărășteanu, astfel încât micuța Maia să aibă în asociația noastră, în susținătorii evenimentului și în cei care vor participa, un real sprijin financiar, un real sprijin care să o ajute să audă. Din aceste motive, este important ca mass-media şi publicul larg să cunoască scopul caritabil adus în prim plan de acest meci de fotbal dintre profesori și studenți. SuPORTing şi-a propus acum mulți ani să îmbunătăţească cât de cât unele aspecte sociale și a avut succes, așa că sperăm ca prin ediția acestui an să reușim să o ajutăm pe Maia să-și achiziționeze aparatul auditiv de care are nevoie pentru a nu mai fi confuză, pentru a înțelege mai înțelege mai bine ceea ce i se spune și pentru a reuși să pronunțe cuvintele corect.”, a declarat Anca Balaban, PR Manager al Asociației AsdMARK.

 

Despre SuPORTing:

Evenimentul SuPORTing a fost gândit de către alumni AsdMARK atunci când încă erau studenți la specializarea Marketing din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor din Iași și a fost implementat obținând rezultate foarte bune în ceea ce privește strângerea de fonduri pentru o cauză caritabilă. SuPORTing este așadar un eveniment care își propune să aibă un impact pozitiv în societate prin intermediul sportului în principal, dar și al carității. Pe teren propunem un spectacol prin meciul de fotbal, în tribune ne propunem să atragem oameni de toate vârstele care pe lângă spectacol să fie interesați și de aspectul caritabil al evenimentului. În pauza dintre reprizele meciului, vom organiza diferite concursuri cu premii, pentru a ține spectatorii în priză. La finalul evenimentului, vom scoate la licitație mingea de fotbal cu semnăturile profesorilor.

 

Despre Maia:

Anul acesta dorim ca banii adunaţi în urma evenimentului organizat împreună cu studenţii şi profesorii de la FEAA să fie donaţi în scop caritabil pentru a ajuta o fetiţă de 7 ani să poată auzi. Aceasta a fost diagnosticată cu hipoacuzie neurosenzorială bilaterală congenitală, cu afectare gravă a limbajului în urmă cu 6 ani. Hipoacuzicul este o persoană cu simțul auditiv diminuat. Multe hipoacuzii pot fi rezolvate pe cale chirurgicală, în timp ce altele nu pot fi ameliorate decât pe cale protetică. Doctorii fetiţei Maia, au ajuns la concluzia că îi sunt necesare proteze auditive. În 2008 cu ajutorul unor donaţii fetiţa a primit nişte proteze auditive, dar acestea trebuie înlocuite la 4-5 ani. În plus un aparat s-a stricat iar celalt nu mai da randamentul necesar, fata fiind foarte confuză.

Începi să ştii ce e singurătatea atunci când auzi tăcerea lucrurilor. Maia are nevoie de proteze auditive care ajung la suma de 1000 de EURO. Fata este eleva în clasa I, la liceul teoretic I.C.Brătianu Iaşi şi are o situaţie şcolară bună. Din cauza uzurii la aparatul auditiv vechi, aceasta are probleme în a înţelege ce i se cere şi a pronunţa corect cuvintele. Doar împreună putem să o ajutăm pe micuţa Maia să audă din nou.

Aceasta provine dintr-o familie nevoiaşă şi venitul familiei provine de la pensia tatălui de 1063 de lei şi pensia de handicap al mamei de 293 de lei. Familia mai are doi copii pe lângă Maia, două fete gemene de un an. Fetiţa locuieşte în Iaşi la o distanţă de 50 km de unde se afla părinţii acesteia, îngreunând cu atât mai mult situaţia.

Dragostea adevărată este o limbă pe care surzii o pot auzi şi orbii o pot vedea. Hai să îi oferim puţină dragoste Maiei şi să o ajutăm să îşi recapete auzul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.