Sesiune de formare a studenților evaluatori externi

Uniunea Națională a Studenților din România(UNSR) împreună cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior(ARACIS) organizează o sesiune de formare a studenţilor evaluatori în vederea participării lor în evaluările instituţionale externe ale ARACIS. Aceștia vor contribui la creșterea gradului de implicare a studenților în ceea ce privește calitatea în Învățământul Superior.

UNSR sprijină implicarea activă a studenților în procesul de asigurare a calității în învățământul superior românesc. În acest context, oferim oportunitatea studenților de a-și arata  interesul către îmbunătățirea procesului educațional.  Studenții reprezintă o componentă importantă atât ca resursă umană a procesului de învăţare, cât şi în procesul de evaluare.

Sesiunea va avea loc în perioada 22-26 aprilie 2013 în București, în cadrul Universității POLITEHNICA București.

Obiectivele sesiunii de formare:

  • De a înţelege rolul asigurării calităţii în contextul învăţământului superior din România
  • De a–și însuși informaţii din documentele specifice ARACIS (Ghidul de evaluare externă, Metodologia de evaluare externă, standardele, standardele de referință și lista indicatorilor de performanță, Legea Asigurării Calităţii)
  • Prezentarea contextului naţional şi internaţional privind asigurarea calităţii
  • De a concretiza programul unei vizite de evaluare, echipa și rolul studentului în aceasta
  • De a-și dezvolta gândirea analitică, managementul timpului, comunicarea și lucrul în echipă.

 

Training-ul va consta din următoarele aspecte principale:  activităţi de formare a studenților evaluatorilor, prezentarea scopului ARACIS, aspecte practice privind implicarea studenţilor în activitatea de evaluare, verificarea cunoştinţelor relativ la standardele şi indicatorii de performanţă din Metodologia si Ghidurile ARACIS.

Profilul participanților

  • Implicați în reprezentarea studenților
  • Doresc să optimizeze aspectele ce țin de capacitatea instituțiilor furnizoare de educație de a satisface așteptările beneficiarilor
  • Cunosc structura organizatorică a unei instituţii de învăţământ superior
  • Au coordonat proiecte
  • Calitatea răspunsurilor la întrebările din formular

Înscrierea studenților se va face prin trimiterea CV-ului la adresa sheila.abdulamit@lse.org.ro și completarea formularului de la acest link până în data de 18 aprilie 2013, ora 23:59. Rezultatele vor fi afișate pe www.unsr.ro. Cazarea, masa și logistica vor fi asigurate de către organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.